bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Komarov doufá v jednání s Torontem. Je to stále priorita, tvrdí jeho agent

22. května 2018, 20:05

Jan Vojkůvka

Do NHL přicházel finský útočník Leo Komarov až ve svých pětadvaceti letech s puncem obrovského dříče a rozdílového hráče. Tím se skutečně postupem let stával. Jednání o nové smlouvě však zatím neprobíhala, a ačkoliv zkušený forvard touží po setrvání v týmu, jeho budoucnost je dosti nejistá.

Po vyřazení Toronta z play-off se začaly pořádně hýbat v celé organizaci ledy. Přišel nový generální manažer, nahrazen bude i jeho asistent, v týmu naopak skončil Lou Lamoriello. A i na hráčských postech nejspíš dojde ke změnám.

Nasnadě je pak otázka, jaká bude budoucnost jednatřicetiletého Lea Komarova. Maple Leafs mají zajištěn příchod švédského centra Pära Lindholma a jeho krajana Pierra Engvalla, smlouvy navíc končí dalším oporám týmu, které by si v kanadské metropoli nový manažer Kyle Dubas udržel.

Peníze právě mohou hrát obrovskou roli. Smlouva končí Williamu Nylanderovi, za rok bude Toronto řešit stejnou situaci s Austonem Matthewsem a Mitchellem Marnerem. A zatížení platového stropu minimálně třemi miliony dolarů, které Komarov během posledních let pobíral, se v takovou chvíli opravdu hodí.

Navíc Komarov nepatří k nejproduktivnějším hráčům týmu a letošní sezona byla zdaleka nejméně podařená. V 74 zápasech vsítil jen 7 branek a přidal 12 asistencí

Navíc je tu fakt, že v play-off, kde ho sice trápilo menší zranění v dolní polovině těla, byl usazen mezi zdravé náhradníky a ze sedmi duelů odehrál jen dva.

Jak ale podotýká hráčův agent Todd Diamond, i přes hrozbu odchodu zůstává pro Komarova prioritou právě modrý dres s javorovým listem na hrudi. A stejně jako hráč doufá v brzké setkání s Dubasem, což by mohlo přinést první náznaky, jestli se přání jeho klienta vyplní, nebo ho naopak čeká nejistota v podobě tvrdého trhu s volnými hráči.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.