bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konec čekání! Jeřábek se v NHL stěhuje, podepsal s Edmontonem

20. srpna 2018, 22:06

Václav Jáchim

Dlouho čekal na novou smlouvu v NHL, teď už má jasno. Jakub Jeřábek se v nejslavnější soutěži planety znovu stěhuje, nově patří Edmontonu. „Jakub se s vedením klubu dohodl na roční jednocestné smlouvě," konstatuje Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje. Podle stanice TSN si plzeňský odchovanec vydělá 925 tisíc dolarů.

Bývalý plzeňský obránce si musel na nový kontrakt počkat. Ale neztrácel víru. „O Jakuba byl v NHL zájem, určité nabídky se objevily, ale nebyly úplně optimální. V tomto období probíhá druhá vlna podpisů volných hráčů, nepochybovali jsme o tom, že to klapne. Šlo jen o to, aby spolupráce splňovala určité představy. Aby dávala smysl po hokejové i finanční stránce," připomíná Sivek.

Kdyby chtěl, účastník MS 2016 a 2017 mohl odejít za zajímavými financemi do Ruska, kde v ročníku 2016-17 nastupoval za Podolsk. „Z KHL jsme registrovali značný zájem od předních klubů, ovšem Kuba jednoznačně preferoval NHL. Chtěl tam pokračovat, návrat do Evropy tedy ve hře nebyl," pokračuje hráčův agent.

Jeřábek má za sebou první sezonu v NHL. Začínal v Montrealu, kde se postupně probil do prvního týmu, po výměně oblékal dres Washingtonu. „S vedením Capitals jsme jednali, ovšem pokračování v organizaci bylo otevřené jen do chvíle, než klub podepsal Brookse Orpika. Pak už ne," přiznává Sivek.

V uplynulých dnech finišovaly rozhovory s Edmontonem, hodně tomu nahrálo vážné zranění Andreje Sekery. „Je pravda, že Oilers pak hledali podobný typ obránce. Kuba je ofenzivním bekem s držením hokejky nalevo. Věříme, že by mu angažmá u Oilers mohlo vyhovovat. Jde do útočně laděného týmu s velkou perspektivou," dodává Sivek.

Jeřábek se Olejářům upsal na rok, jednocestný kontrakt podle Sivka splňuje jeho představy. „Kuba je spokojený, na nové působiště se hodně těší. V Edmontonu by měl dostat příležitost, je odhodlán zabojovat o to, aby se prosadil mezi šestici elitních beků. Šance tam určitě je," nepochybuje hráčův agent.

Český zadák, jenž byl dosud členem kádru letošních vítězů Stanley Cupu, se zbavil nejistoty. „Kuba trošku nervózní byl, ale nepochybovali jsme, že během srpna v NHL podepíše," reaguje Sivek. Jeřábek se na sezonu chystá individuálně doma v Plzni, za Atlantik vyrazí, jakmile bude mít vyřízené veškeré úřední náležitosti.

„V původním plánu bylo, že Kuba odletí trénovat do Montrealu, kde se připravují klienti našeho partnera Allana Walshe. Ale teď musíme vyřizovat pracovní víza, do Kanady se vydá později. Několik dní předtím, než Oilers zahájí hlavní kemp," uzavírá Michal Sivek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.