bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konec Erika Karlssona v San Jose? Elitní obránce napsal klubu a fanouškům děkovnou zprávu

25. května 2019, 8:50

Jiří Sameš

První sezona obránce Erika Karlssona v dresu San Jose Sharks byla poněkud hořká. Hvězdný hokejista dost času strávil na listině zraněných, v play-off s mužstvem nedosáhl vytyčeného cíle. Nyní mu končí smlouva a jeho další stěhování je velmi pravděpodobné.

Sharks Erika Karlssona získali těsně před startem sezony 2018-2019. Výměna mezi nimi a Ottawou Senators se odehrála konkrétně 13. září.

Další stěhování osmadvacetiletého Švéda je téměř jisté. V pátek totiž na svůj twitterový účet napsal následující:

„Děkuji celé organizaci San Jose Sharks, fanouškům a obzvlášť spoluhráčům. Byla to skvělá jízda, která bohužel skončila příliš brzy. Vytvořila ale spoustu dobrých vzpomínek. Celá oblast (Bay Area) byla pro mne a mou rodinu velmi zdvořilá. Děkuji."

Kvůli zdravotním problémům s třísly Karlsson v letošním ročníku zvládl odehrát pouze 53 zápasů. Zapsal v nich za tři góly a 42 asistencí celkem 45 kanadských bodů.

V play-off následně přidal 19 zápasů, přičemž vstřelil dva góly a zaznamenal celkem 16 kanadských bodů. V šestém utkání konferenčního finále, poslední utkání sezony, byl mimo hru kvůli zranění.

V nejbližší době Karlssonovi vyprší sedmiletá smlouva na celkem 45,5 milionů dolarů, podepsaná 19. června 2012 se Senators. 1. července se může stát neomezeně volným hráčem.

Co se Sharks týče, neomezeně volnými hráči mohou být na začátku července třeba i útočníci Joonas Donskoi, Gustav Nyquist, Joe Pavelski. Nový kontrakt se očekává u útočníků Kevina Labanca, Timo Meiera (omezeně volní hráči).

Pokud Karlsson, dvojnásobný vítěz Norrisovy trofeje, skutečně vyzkouší trh volných hráčů, bude zde bezpochyby největší hvězdou.

Hlavním favoritem na získání služeb patnáctého muže draftu 2008 by potom byli Tampa Bay Lightning, kteří se pravděpodobně dokáží zbavit drahého útočníka Ryana Callahana. O Karlssona usilovali mimochodem už minulý rok.

Trh s volnými hráči oficiálně startuje 1. července v 18:00 SEČ.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.