bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konec legrace. Pokud Vegas uspěje, může to místní sázkovky zruinovat

28. prosince 2017, 10:00

Jiří Lacina

Nalijme si čistého vína. Před sezónou od nich nikdo nic zvláštního nečekal. Proč taky. Vždyť je to nováček, něco jako čerstvě narozené hříbě, které se musí nejdřív neohrabaně postavit na nohy a naučit se cválat. To chvíli trvá. Jenže ono je všechno jinak. Po necelé polovině sezóny tenhle koník zhusta prohání i ty nejsilnější plnokrevníky!

Bilance ligového debutanta je šokující: 23 výher, jen 9 porážek, k tomu další 2 nezdary po základní hrací době. Vezměte si třeba nedávné utkání s nadupanou Tampou Bay, průběžně nejlepším týmem NHL. Hráči Vegas ji v úterý před Vánocemi porazili doma 4:3. Stačí? V Západní konferenci momentálně není lepšího mužstva a to má ještě Vegas odehráno méně zápasů než většina konkurence.

Las Vegas je známým centrem hazardu. Nejde jen o kasina, vsadit si tady můžete na cokoli, včetně všech druhů sportu. Uvolněná legislativa státu Nevada dává tomuto druhu zábavy zelenou. Hokej samozřejmě není v USA sportem číslo jedna, takže také při sázení dávají lidé přednost NFL, MLB nebo NBA. Jenomže Vegas je doma pochopitelná výjimka.

„Nepozorujeme velký zájem o hokej, ale Golden Knights mají obrovský dopad,“ přiznal manažer místní sázkové kanceláře Westgate. „Na jejich zápasy bývá vsazeno pětkrát až šestkrát tolik, než co jde v průměru na kterýkoli jiný zápas NHL.“

Peníze vybrané na zápasy Zlatých rytířů prý v pohodě předčí i ty nejatraktivnější duely NBA a jsou srovnatelné s objemem sázek na Národní fotbalovou ligu, která patří v USA k nejpopulárnějším. Hlavně na začátku sezóny, kdy byly na Vegas vysoké kurzy, vydělali místní hokejisté sázkařům slušné peníze. Sázkovky měly z překvapivých výsledků samozřejmě mnohem menší radost.

„Zejména v domácích utkáních měli velkou podporu,“ říká viceprezident téže firmy. „Zpočátku jsme kvůli nim krváceli, nyní se ale trh přizpůsobil tomu, jak dobře hrají.“

Před začátkem ročníku byly na vítězství Las Vegas ve Stanley Cupu kurzy velmi vysoké. Bookmakeři z Westgate začínali s 200:1, jinde šli až na 500:1! Teď jsou kurzy na Golden Knights už jen 8:1, lépe si o stojí jen Tampa Bay, na stejné úrovni je loňský finalista z Nashvillu. Dokonce i v nedávných domácích zápasech Vegas s dvojnásobným vítězem z Pittsburghu nebo posledním držitelem Prezidentovy trofeje z Washingtonu věřili bookmakeři víc nováčkovi. (A nespletli se, Pittsburgh zde prohrál 1:2, Washington 0:3).

Jistě, Stanley Cup je velké sousto, ale najednou ta vize ve spojení s Vegas nezní tak fantasticky, že? Kdo si na tenhle tým před sezónou vsadil, možná bude za pár měsíců nervózně žmoulat tiket v ruce. Může z něj udělat boháče. Přestože ti, co sázky přijímají, ubezpečují všechny o své vysoké likviditě, senzace na úkor ligové popelky by jim způsobila velké ztráty. Odvážlivce s kurzem 500:1 může případný úspěch Vegas slušně zruinovat. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.