bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konec podivné ságy? Byfuglien a Winnipeg jednají o ukončení kontraktu

4. února 2020, 12:30

Jiří Lacina

Vypadá to, že spojení Dustina Byfugliena a Winnipegu Jets se definitivně chýlí ke konci. Podle informace TSN, kterou převzala řada serverů, jednají obě strany o ukončení kontraktu. Současně by tím skončil také právní spor, zahájený obráncem Jets v listopadu loňského roku.

Dohoda by mohla být dokončena během několika dnů a měla by klubu uvolnit 7,6 miliónů pod platovým stropem, což je suma, kterou v této a příští sezóně Byfuglien blokoval. Jets by se tak mohli do uzávěrky přestupů poohlédnout po nějaké adekvátní náhradě.

Čtyřiatřicetiletý, bezmála 120 kilový hokejista by se současně stal nechráněným volným hráčem. Letos si měl vydělat 8 miliónů dolarů, napřesrok 6 mil. Stropová zátěž činí v každé sezoně zmíněných 7,6 mil. Pětiletou smlouvu na 38 mil. dolarů podepsal Byfuglien v únoru 2016.

Právě fakt, že kontrakt signoval před 35 rokem věku, nyní umožňuje, že se po případném ukončení nebude dál započítávat Jets do platového stropu.

Dál ten příběh znáte

Story plná záhadných a neobvyklých kroků ze strany hráče i klubu je relativně dobře známá, na našich stránkách jsme se jí opakovaně věnovali. Statný obránce se objevil ve Winnipegu před tréninkovým kempem, krátce potrénoval, avšak před oficiálním zahájením zmizel. První zpráva říkala, že potřebuje určitý čas na dořešení osobních záležitostí. Klub mu vyhověl.

Činovníky Jets ovšem poněkud rozladilo zjištění, že hokejista bez jejich vědomí podstoupil v polovině října doma v Minnesotě operaci pochroumaného kotníku. Jelikož odstartovala sezóna a Byfuglien nikde, klub mu pozastavil výplatu. Hráč začal věc řešit právní cestou. NHLPA prověřovala, zda mu nebylo ukřivděno. Spekulovalo se, že Byfuglien ohlásí konec kariéry. To se ostatně pořád může stát. Anebo taky ne.

Generální manažer Kevin Cheveldayoff si dával po celou dobu pečlivý pozor na ústa. Nechtěl mít oplétačky s vedením ligy, nechtěl ani zbytečně nahrát na smeč Hráčské asociaci. Podle aktuálních informací je každopádně celý spor ve fázi, kdy se hokejista do tohoto ročníku určitě nevrátí a obě strany se blíží dohodě o ukončení smlouvy.

Klub i hráčův agent prozatím odmítají cokoli komentovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.