bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konečně! Theodore prodloužil s Vegas o sedm let

25. září 2018, 14:21

Šimon Rogner

Minulou sezónu začal na farmě, ale nakonec se zařadil mezi klíčové hráče expanzního týmu, který překvapivě došel až do finále Stanley Cupu. Nyní nemusel obránce Shea Theodore čelit hvězdám soupeře, avšak generálnímu manažerovi Georgeovi McPheemu a jeho vyjednávacímu týmu. Obě strany se ovšem včera konečně dohodly na novém kontraktu, jehož verdikt zní: sedm let a průměrný roční plat 5,2 miliónů dolarů.

Bylo jasné, že k tomu dojde, otázkou bylo kdy. Theodore patřil mezi poslední tři chráněné volné hráče (RFA), kteří kvůli chybějícím odehraným sezónám neměl právo na arbitráž. Šlo tedy o klasický příklad vyjednávání, v nichž má klub navrch.

Jediné páky, které hráč v takových případech má, jsou jeho výkony a nedostavení se na tréninkový kemp. Třiadvacetiletý Kanaďan využil obě své zbraně, důležité však byly především jeho výkony.

Minulou sezónu, do níž vstupoval v dresu Golden Knights poté, co byl během expanzního draftu vyměněn z Anaheimu, přitom začal na farmě v AHL. Tam si v osmi utkáních připsal pět gólů a 11 bodů a po vyřešení komplikací s místy na soupisce byl povolán do prvního týmu, u nějž už zůstal.

Průměrně odehrál v 60 střetnutích základní části více než 20 minut za zápas, dal šest branek a nasbíral 29 bodů. Navíc z modré čáry řídil první přesilovkovou formaci Vegas. V play off pokračoval ve skvělé formě a v cestě do finále Stanley Cupu pomohl třemi góly a 10 body ve 20 zápasech.

Díky tomu všemu se dnes s Vegas dohodl na sedmiletém kontraktu, který mu zajistí celkem 36,4 miliónů dolarů. Jeho průměrný roční plat 5,2 miliónů ho tak řadí mezi zadáky, jako jsou Torey Krug, Brady Skjei, Hampus Lindholm, Jared Spurgeon, Zach Bogosian nebo Dmitrij Orlov.

Posledními chráněnými volnými hráči bez smlouvy jsou útočník Toronta William Nylander a forvard Anaheimu Nick Ritchie.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.