bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konečně zdravý? Ondřej Kaše odehrál první letošní zápas za Anaheim

13. listopadu 2018, 12:00

Jiří Lacina

Byla to smůla. Před pár dny třiadvacetiletý borec, který loni překonáním dvacetigólové hranice nakročil k zajímavé kariéře v NHL, se v závěru přípravného kempu vážně zranil. Důvod otřesu mozku zůstával dlouho nejasný, odborníci se ale shodovali, že k němu zřejmě došlo po kolizi s obráncem Los Angeles Drew Doughtym.

Zranit se v posledním utkání přípravy, čtyři dny před začátkem sezóny, je neuvěřitelná smůla. Zvlášť když jde o tak vážnou záležitost. Otřesy mozku jsou nevyzpytatelné. Doba Kašeho rekonvalescence nevěstila nic dobrého. Po 18 vynechaných duelech se v pondělí poprvé objevil ve hře.

V neděli trénoval ve třetím útoku po boku Nicka Ritchieho a Ryana Keslera, s nimiž nastoupil i proti Nashvillu. Odehrál čtrnáct a půl minuty čistého času, z toho necelou minutu na přesilovce. Anaheim doma po nerozhodné základní hrací době urval druhý bod v nájezdech za výhru 2:1.

Kačerům pořád chybí Corey Perry, jehož návrat je odhadován na začátek března. Mimo hru zůstávají také centr Carter Rowney (horní polovina těla) a obránce Korbinian Holzer (zápěstí). Návrat Kašeho do sestavy je pro trenéry jednou z mála dobrých zpráv. Mladého Čecha vítali s otevřenou náručí.

„Je to individualita, která dokáže vytvořit prostor, vygenerovat útočné šance. Svým pohybem, poletováním, obrátkami i zasekávačkami. S pukem v útočné třetině je jako ‚králíček Duracell‘. Rozhodně umí dát gól,“ jmenoval hráčovy přednosti trenér Randy Carlyle.

Loni nasbíral dvaadvacetiletý útočník 38 bodů za 20 branek a 18 nahrávek. Hlavně gólový zápis byl slušný, v Anaheimu byl ten rok lepší jen Rickard Rakell (34). Na hráče, který šel na draftu 2014 až v sedmém kole, slušný počin. Také v minulé sezóně bohužel ztratil ze zdravotních důvodů 16 utkání. Naděje na to, že by letos třeba odehrál sezónu celou, vzala za své hned v jejím úvodu.

Carlyle je rád, že má Čecha zpátky v sestavě, před přehnanými očekáváními ale varoval. „Bavíme se o chlapovi, které odehraje svůj první zápas v sezóně. Jeho poslední utkání byla příprava proti LA. Máme za sebou šest týdnů a on bude debutovat. Nechci na nikoho individuálně tlačit. Je tu dvacet lidí, kteří musí makat. Na jednom nebo dvou to nestojí.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.