bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kopitar nabírá raketové tempo a Kings jdou od výhry k výhře

12. ledna 2016, 18:00

David Baláš

Vánoční svátky jakoby pomohly Anže Kopitarovi. Slovinský útočník v barvách losangeleských Králů nasbíral od Štědrého dne v devíti duelech hned patnáct bodů a výrazným způsobem táhne svůj celek. „Cítím se fakt dobře,“ uvedl lakonicky po posledním zápase.

V prvních třiatřiceti utkáních sezóny nasbíral Kopitar rovnou dvacítku bodů, a možná tak trochu zůstal za svým očekáváním. Poté, co si však od hokeje na pár dnů během svátků odpočinul, se vrátil na led úplně jiný hráč. Bodoval v osmi z devíti duelů a hned dvakrát soupeře zničil čtyřbodovým představením.

Svého spoluhráče po tom posledním proti Detroitu vynášel do nebes Alec Martinez, jenž zaznamenal v souboji vítězný gól. „Není žádným tajemstvím, že hráči vyzdvihují jeho přínos pro náš tým, ale myslím si, že Anže začíná povznášet vůdcovství ještě na vyšší úroveň. Je to jeden z nejlepších hokejistů na světě, kterému se kvůli naší geografické pozici možná nedostává zaslouženého respektu,“ zauvažoval. Dodal, že je úžasné sledovat, jak dokáže dvojnásobný držitel Stanley Cupu kontrolovat tempo hry.

Jeho slova názorně dokládá obrázek ze zápasu s Detroitem. Kopitar vzal při přesilové hře puk, protáhl se kolem soupeřů do útočného pásma a zdálo se, že by mohl vystřelit na bránu. Na hranici kruhů si ovšem svůj postup vpřed rozmyslel, zpomalil a zajel k mantinelu, kde zkušeně počkal, než se do pásma dostanou také jeho spoluhráči. Pak kotouč postrčil na modrou čáru ke Drew Doughtymu, který jej posunul na střelce Martineze, jenž dělovkou propálil Howarda.

„Když jsem získal puk, rychle jsem se snažil otočit hru a upalovat do útočného pásma, protože jsem věděl, že na ledě je několik unavených hráčů Detroitu. Chtěl jsem tedy nabrat co největší rychlost, ale zároveň se puku nezbavit nějakým nahozením. Potom jsem uviděl, že se obranná čtverka trochu stáhla a Drew tam byl volný, tak jsem mu nahrál,“ vylíčil situaci při rozhodující trefě ze svého pohledu Kopitar. Ta jen ilustrovala pohodu, ve které se momentálně druhý nejproduktivnější muž draftu 2005 (po Sidney Crosbym) nachází.

Králové jsou opět králi

S herním vzepětím osmadvacetileté hvězdy jdou ruku v ruce také triumfy Los Angeles. Mužstvo z Kalifornie se od Vánoc chlubí bilancí 7-1-1 a upevnilo si vedení v Pacifické divizi, kde má na druhou Arizonu již jedenáctibodový náskok.

Kopitar však svůj příspěvek nepřeceňuje. „Určitě jsme se dostali do dobré formy v poslední době, ale domnívám se, že ani před svátky jsme nehráli špatný hokej. Ale samozřejmě je to o tom nasbírat nějaké výhry, udělat pár bodových minisérií, s nimiž se dostaví sebevědomí. Nejdůležitější je ale hlavně neprohrát dva zápasy v řadě,“ vyprávěl. Nyní se podle rodáka z Jesenice musí tým během čtyřdenní pauzy nabít energií a následně vletět na soupeře.

Poté co Králům loni těsně uniklo play-off, z manšaftu opět vyzařuje síla a budí respekt u protivníků. Skvěle vyvážená sestava by se tak znovu mohla poprat o závěrečná kola vyřazovacích bojů a třetí Stanley Cup za posledních pět let.

V současné formě hrající Kopitar by k tomu rozhodně měl co říct. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.