bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Koučovat ještě v letošní sezoně? Peter DeBoer to vezme v úvahu

15. prosince 2019, 6:07

Jiří Sameš

San Jose Sharks nevyšel vůbec vstup do sezony 2019-2020, před pár dny se tak rozhodli odvolat z pozice hlavního trenéra Petera DeBoera. Podle uznávaného reportéra Sportsnetu Elliottea Friedmana by ale třeba DeBoer nemusel být bez práce dlouho.

Sharks se rozloučili s Peterem DeBoerem konkrétně ve středu 11. prosince.

Sezonu zahájili čtyřmi prohrami a později ztratili i pět utkání v řadě. Vrcholem byla úterní prohra 1:3 na ledě Nashville Predators, která znamenala další pátý neúspěch po sobě.

DeBoer se tak stal letos už pátým odvolaným trenérem. Podobný krok učinili (z různých důvodů) Toronto Maple Leafs, Calgary Flames, New Jersey Devils a Dallas Stars.

Lavičku San Jose potom převzal dočasně Bob Boughner, jenž byl předtím asistentem trenéra.

„Někdy si trenéři chtějí vzít před návratem nějaký čas, v tomto případě může jít třeba o zbytek sezony," řekl Friedman v sobotu, během pořadu Hockey Night in Canada, segmentu Saturday Headlines.

„Panuje ovšem přesvědčení, samozřejmě záleží na situaci, že DeBoer vezme v úvahu koučování ještě v letošní sezoně," pokračoval.

„Ale znovu platí, že všechno záleží na situaci," nezapomněl zopakovat.

DeBoer, jednapadesátiletý Kanaďan, působil u Sharks od sezony 2015-2016. Odtrénoval zde 361 zápasů, přičemž v nich zapsal bilanci 198-129-34.

V play-off přidal ještě 60 zápasů a 32 výher. Jeho největším úspěchem byla účast ve finále Stanley Cupu na jaře 2016, loni měl postup do konferenčního finále. 

V předchozích letech byl hlavním trenérem Florida Panthers (2008 až 2011) a Devils (2011 až 2015).

Čtěte také:
Coyotes mají na stole nejlepší nabídku, podaří se jim získat Taylora Halla?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.