bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kovalčuk hlásí návrat v barvách Králů z Los Angeles

23. června 2018, 17:30

Martin Zíta

Ruský útočník Ilja Kovalčuk se definitivně vrací do NHL. Za mořem se dohodl na tříleté smlouvě s Los Angeles Kings. Ročně si přijde na 6,25 milionů dolarů. Klub o dohodě s nejproduktivnějším hráčem KHL informoval na twitteru.

O budoucnosti ruského útočníka Ilji Kovalčuka je rozhodnuto. Vrací se do NHL. Nově bude oblékat dres Los Angeles Kings, a vůbec poprvé si tak vyzkouší působení na západním pobřeží mapy NHL.

Kings o dohode s Kovalčukem informovali na svém twitterovém účtu. Oficiálně ale ještě nic podepsáno není. Jak připomíná zámořský novinář Pierre LeBrun razítko může dohoda dostat až 1. července.

Kovalčuk se s Los Angeles dohodl na příští tři sezony a v průměru by si měl přijít na 6,25 milionů dolarů. Obdobnou smlouvu v Torontu kroutí například jiný veterán Patrick Marleau.

Ruský útočník se tak rázem stane třetím nejlépe placeným hráčem týmu za Anže Kopitarem a Drew Doughtym.

LeBrun ale s odvoláním na své zdroje upozorňuje také na to, že ještě nejsou dohodnuty veškeré podrobnosti tříletého kontraktu.

Ilja Kovalčuk v poslední sezoně KHL nasbíral v dresu Petrohradu 63 bodů (31+32) v 53 zápasech. V NHL se pětatřicetiletý útočník naposledy představil v sezoně 2012/13 zkrácené výlukou. Za New Jersey tehdy v 37 zápasech nasbíral 31 bodů (11+20).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.