bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Král Henrik na odchodu? Lundqvist tuto variantu nevyvrací

7. května 2019, 9:15

Matěj Hodoval

Ikona, legenda a modla fanoušků. Henrik Lundqvist je po celou svou kariéru v NHL neodmyslitelně spojován jen s jedním klubem – New Yorkem Rangers. Jenže není vyloučeno, že toto spojení již platit nebude.

King Henrik si aktuálně se třemi korunkami na hrudi plní reprezentační povinnosti a jako jednička povede tým Švédska na Mistrovství světa v ledním hokeji 2019, které budou hostit slovenská města Bratislava a Košice.

Jenže ani v tomto případě se nevyhne otázkám ohledně jeho budoucnosti u Jezdců.

V rozhovoru pro švédské noviny Expressen přiznal, že ani on sám si není působením u týmu jistý. „Nevím, zda po celou svou kariéru zůstanu u Rangers. Vždy bylo mým cílem zůstat u Rangers, ale jakmile se dostanete do tohoto věku, nikdy nevíte. Já vím, co chcí, ale pokud bude mít klub jiné představy, vím, že budu muset poslechnout. Nemůžete si dělat, co chcete,“ popisuje sympatický Švéd.

„Někdy se sny nepodaří dovést do konce.“ 

Lundqvistovi zbývají z jeho sedmiletého kontraktu dvě sezony. Ze statistického pohledu má za sebou zatím nejhorší základní část v kariéře – průměr přes tři inkasované góly na zápas a 90,7% úspěšnost zákroků. To jde ruku v ruce s týmovým výsledkem, New Yorku totiž podruhé v řadě utekla účast v play-off.

Mezi třemi tyčemi navíc sedmatřicetiletému gólmanovi vyrostla ruská konkurence. 

Alexandar Georgiev má za sebou druhý ročník v National Hockey League, oproti tomu premiérovému však dostal více šancí se ukázat. Bulharský rodák s ruským občanstvím naskočil do třiatřiceti duelů, zaznamenal lepší úspěšnost zákroků (91,4) než jeho zkušenější kolega a průměr obdržených gólů udržel pod třemi na zápas (2,91). 

Ještě pravděpodobnější začal být scénář s odchodem po nedávném podpisu organizace. Jezdci si nováčkovským kontraktem pojistili velmi nadějného Igora Šestorkina. Ruský gólman na sebe upozornil výbornými výkony v KHL a v následující sezoně se půjde postavit ještě větší výzvě – NHL. 

Výměna Krále Henrika by jistě byla pro mnohé příznivce velkým šokem, ovšem klub by se k tak nelehkému kroku mohl odhodlat v rámci přestavby, jež v New Yorku probíhá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.