bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Král Pasta! Český klenot se stal nejlepším střelcem NHL, o trofej se podělí s Ovečkinem

27. května 2020, 0:17

Matěj Hodoval

Český hokej v zámoří slaví obrovský úspěch. Havířovský ostrostřelec David Pastrňák si z letošní sezony odnese cennou individuální trofej – společně s Alexanderem Ovečkinem získají Maurice Richard Trophy.

Fantazie. Český útočník David Pastrňák přidává do své sbírky v tuto chvíli nejcennější trofej, ve svých čtyřiadvaceti letech se stal králem střelců. O Maurice Richard Trophy se podělí s ruským bombarďákem Alexem Ovečkinem.

National Hockey League oficiálně ukončila základní část letošního ročníku, dalším pokračováním sezony bude rozšířené play-off se čtyřiadvaceti týmy.

Čtyřiadvacet týmů, dvě města. Kempy nezačnou dřív než v červenci

Pastrňák závodil s předními snipery z NHL o toto ocenění už vloni, to ho však dost zbrzdilo zranění, které si přivodil při odchodu z večeře se spoluhráči a sponzory.

Letos znovu potvrdil, že patří mezi absolutní špičku. S Bostonem stihl havířovský rodák sedmdesát utkání, v nichž nastřílel skvělých osmačtyřicet gólů. Ovečkin na stejný počet tref potřeboval o dva zápasy méně.

Český klenot, kterého Medvědi draftovali do nejlepší hokejové ligy světa v roce 2014 z celkové pětadvacáté pozice, navázal na dosud jediného krajana, kterému se trofej podařilo získat. Řeč je samozřejmě o Milanu Hejdukovi, jenž na ni dosáhl v sezoně 2002/2003.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.