bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Královská smlouva. Montreal si Price pojistil na osm let!

3. července 2017, 8:00

Jan Šlapáček

Fanoušci kanadského Montrealu si mohou oddechnout. Carey Price neměl při jednáních s vedením Canadiens žádné problémy a v poklidu se dohodl na nové smlouvě, která z něj udělá od sezóny 2018/2019 nejlépe placeného brankáře v NHL.

Generální manažer Marc Bergevin dobře věděl, že má ve své brance poklad, který si bude muset ochránit dlouhou a hodně tučnou smlouvou. Majitel Vezina Trophy z roku 2015 nakonec podepsal na osm let, během kterých si přijde na rovných čtyřiaosmdesát milionů dolarů.

Z této obrovské částky je hned sedmdesát milionů dolarů vedeno jako podpisový bonus, což není v zámoří zrovna běžné. Důvod? Očekává se, že v roce 2019 dojde k výluce a nikdo nedokáže odhadnout, jak dlouho potrvá. Price tedy dostane z nově uzavřené smlouvy většinu peněz okamžitě a bude se moci začít soustředit na následující roky, které stráví ve své oblíbené destinaci, o čemž se i rozpovídal.

„Ani na chvíli jsem o možnosti odejít z Montrealu neuvažoval. Na tomhle místě se cítím opravdu skvěle," prozradil Price po podepsání životní smlouvy. Dále se rozpovídal i o tlaku, který je na hokejisty Habs v kanadském městě vytvářen. "Zažil jsem zde lepší i horší časy, takže hodlám tvrdit, že mám zkušenosti se vypořádat s každou situací," dodal devětadvacetiletý brankář.

O tomto kontraktu se včera hodně dlouho hovořilo a někteří hokejoví experti mají pocit, že se dal pro Canadiens udělat výhodnější obchod. Vznikla tedy hromada otázek, které se Bergevin pokusil rychle zodpovědět na tiskové konferenci.

„Nikdo se nemůže vžít do naší situace, protože Price je jedinečný. V současné NHL je těžké získat hvězdného brankáře. Carey je jedním z nejlepších gólmanů v lize a chtěli jsme mít jistotu, že u nás zůstane až do konce kariéry," řekl očividně spokojený manažer Canadiens.

Priceovi bude smlouva končit v jeho osmatřiceti letech, ale ani v tomto Bergevin velký problém nevidí. "V letošním play-off jsme jasně viděli, že i pětatřicetiletý brankář (Pekka Rinne) může dotáhnout svůj tým až do finále. Jsme si jisti, že Carey má před sebou ještě hodně dobrých let," dodal.

Montreal si pojistil svého klíčového hráče, který klub miluje a chce mu být věrný. Pokud Habs nakonec dokráčí ke Stanleyovu poháru, je velmi pravděpodobné, že hlavní zásluhu na tom bude mít právě Price, který tvrdí jednu zásadní věc - „Montreal je nejlepší místo na hraní hokeje!"

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.