bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kreider na odchodu? Rangers mají pod platovým stropem těsno

9. srpna 2019, 17:00

Matěj Hodoval

Budoucnost Američana Chrise Kreidera u Jezdců z New Yorku je nejistá. Rangers by se po aktivním létě mohli poohlížet po některé z výměn, která by jim zajistila trošku prostoru na dýchání pod platovým stropem. A právě Kreider přichází v úvahu jako jeden z prvních.

V tomto mimosezonním období se v organizaci Rangers utrácelo. New York na trhu s volnými hráči získal Artěmije Panarina, jemuž nabídl královskou smlouvu na sedm let v celkové hodnotě 81,5 milionu amerických dolarů.

Další balík padl na Jacoba Troubu, nová tvář v zadních řadách Jezdců podepsala taktéž na sedm let, pětadvacetiletý Američan zatíží platový strop svého zaměstnavatele průměrně osmi miliony ročně. Poslední větší smlouvou byl poté podpis Pavla Bučněviče – kontrakt na dva roky v hodnotě 6,5 milionu dolarů.

Po rozdání tučných kontraktů se nyní nachází vedení Blueshirts v této situaci – pod platovým stropem manipulují s přibližně jedním milionem, do karet jim nehraje ani fakt, že stále nemají podepsanou smlouvu se dvěma chráněnými volnými hráči – Tonym DeAngelem a Brendanem Lemieuxem.

Proto by výměna Kreidera, jehož čeká poslední rok ze čtyřleté smlouvy, dávala smysl a New York by mohl pracovat s dalšími 4,625 miliony navrch.

Minimálně do tréninkového kempu však o tomto kroku Rangers neuvažují. „Očekávám, že bude přítomen na kempu. Je těžké něco slibovat, věci se mění, ale Chris je člen, kterého si v New Yorku Rangers ceníme,“ prohlásil John Davidson, prezident klubu.

Momentálně Jezdci nedokáží odhadnout, zda po nadcházející sezoně budou chtít Kreiderovi smlouvu prodloužit, což je hlavní důvod, proč se o něm spekuluje ve spojitosti s odchodem.

„Vypořádáme se s tím. Budeme pokračovat v debatách s Chrisem a uvidíme, co ho čeká, nicméně začneme tréninkovým kempem a smad mám pomůže vyhrávat zápasy. Potom to vyřešíme,“ dodává generální manažer Jeff Gorton.

Chris Kreider strávil celou svou dosavadní kariéru v National Hockey League v jediném dresu. V loňském ročníku zaznamenal druhý nejproduktivnější výsledek ve své kariéře, když nastřílel osmadvacet branek a přidal čtyřiadvacet asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.