bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krok od senzace. Zlatí rytíři dnes mohou slavit postup do finále Stanley Cupu

20. května 2018, 19:00

Jiří Sameš

Už krátce po 21. hodině bude v Bell MTS Place vhozeno úvodní buly pátého duelu finále Západní konference mezi Winnipegem a Vegas. Golden Knights se mohou stát teprve třetím týmem, který během své nováčkovské sezony postoupí do finále Stanley Cupu. Zatím se to povedlo pouze Torontu Arenas v roce 1918 a St. Louis Blues v roce 1968.

21:00 Winnipeg Jets – Vegas Golden Knights

Stav série: 1:3

Mužstvo, které se ve finále konference ujalo vedení 3:1 na zápasy, má od sezony 1974/1975 bilanci 41-1. Pouze New Jersey se v roce 2000 v sérii s Philadelphií Flyers podařilo otočit tento nepříznivý stav a postoupit tak mezi dva nejlepší týmy.

Hokejisté Vegas zvítězili ve čtvrtém zápase 3:2, když vítěznou branku obstaral na začátku 54. minuty útočník Reilly Smith. Za Zlaté rytíře se ještě dříve prosadili William Karlsson a Tomáš Nosek. Pro českého útočníka to byl vůbec první gól v play-off.

Další velmi dobrý výkon mezi třemi tyčemi předvedl brankář Vegas Marc-Andre Fleury, který pochytal 35 z celkového počtu 37 střel soupeře. Překonat jej dokázali pouze Patrik Laine a Tyler Myers.

„Důležité nebude jen vstřelit první gól, ale také mít dobrý start. Myslím, že minulý zápas jsme začali celkem dobře. Pak jsme se ale nechali zbytečně vyloučit,“ poznamenává útočník Jets Andrew Copp.

„Poslední krok bývá vždy tím nejtěžším. Nesmíme z toho ale dělat vědu. Musíme se na ten zápas připravit jako obvykle. Oni do toho určitě půjdou po hlavě,“ říká brankář Golden Knights Marc-André Fleury.

Lídři týmů: B. Wheeler 3+18 – J. Marchessault 8+10

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.