bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kronwall má stále potíže s kolenem. Obává se, že se nikdy nezahojí

22. září 2016, 19:00

David Baláš

Tak tohle nepůjde. Podobná slova projela hlavou švédskému zadákovi Rudých křídel Niklasi Kronwallovi, když se po zranění kolene poprvé postavil na brusle. Ačkoliv si do té doby pochvaloval, jak letní rekonvalescence postupuje, návrat na led mu ukázal nepříjemné zjištění: koleno stále není v pořádku. Kronwall tak po vynechání Světového poháru zmešká minimálně také začátek tréninkového kempu.

Když před měsícem 35letý veterán sdělil médiím, že v Torontu na turnaji nabitém hvězdami hrát nebude, aby dostal své koleno do perfektní kondice před startem sezony, kdekdo mohl v Detroitu jeho rozhodnutí kvitovat. Důvod k optimismu dával navíc fanouškům i sám sobě Kronwall prohlášeními, že léčba zabírá.

Pak však muž, který se se zraněním potýkal skoro celou loňskou sezonu a nakonec nenastoupil do téměř čtvrtiny zápasů, vyjel na led. Brzy nato říkal: „Bohužel pro úvod tréninkového kempu nebudu k dispozici. Stále nejsem připravený na větší zátěž.“

Kronwall přiznal, že je událostmi velmi zklamaný a sám neví, zda ještě někdy vůbec bolest kolena zmizí. „Momentálně se chci hlavně dostat do stádia, při kterém mě koleno při pohybu nebude moc obtěžovat,“ uvedl zdánlivě odevzdaně. „Potíže by asi vyřešila operace, ale to by v mém případě nebylo možné, pokud chci ještě pokračovat v kariéře,“ dodal.

Člen Triple Gold Clubu se tak bude připravovat na sezonu samostatně. „Budu dál bruslit na vlastní pěst a uvidíme, jak se věci vyvinou. Moudřejší snad budu za týden dva. Teď ke svému stavu nemůžu víc říct,“ pravil.

Blashill je v klidu

Trenér Detroitu Jeff Blashill zní podstatně pozitivněji a Kronwallovo vynechání přípravnému kempu ho z míry nevyvádí. „Takový hráč, který už má spoustu zkušeností, ví nejlépe, co je pro něho nejlepší. Není žádný důvod, aby Niklas návrat uspěchal. Navíc podobní veteráni nepotřebují absolvovat celý kemp, aby byli dobře připravení na začátek sezony,“ pronesl klidně.

Blashill ani nepočítal s tím, že by měl Kronwalla na ledě od prvního dne, co se s týmem sejde. „Když se odhlásil ze Světového poháru, nebylo mým cílem ho mít hned na úvodním tréninku. Klíčové je, aby byl schopný hrát, jakmile sezona opravdu začne naostro,“ myslí si.

Pokud by se ovšem Kronwall ani do té doby nedal zdravotně do pořádku, může to být pro Rudá křídla problém. Hvězdný obránce totiž bude ještě další tři sezony pod štědrým kontraktem, na jehož základě vydělá přes 14 milionů dolarů. Už v loňském ročníku přitom bylo na Kronwallovi znát, že ztratil něco ze své rychlosti, což se projevilo i na úbytku hracího času. Pokud by tedy stále nebyl zdravotně úplně fit, je otázkou, zda by se Detroitu vyplatilo ho mít dále na soupisce.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.