bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Které týmy vlastní po uzávěrce přestupů nejvíce voleb pro nadcházející draft?

11. března 2019, 11:05

Jiří Sameš

Uzávěrka přestupů NHL 2019 je už dva týdny minulostí. V poslední možný den přestupů, 25. února, se odehrálo celkem 23 výměn, přičemž ve většině z nich byly zahrnuty i volby v draftu. Který tým momentálně vlastní nejvíce "výběrů" pro nadcházející draft?

Draftové volby jsou každoročně v poslední den uzávěrky přestupů velmi horkým zbožím. Většina mužstev, která už nemají šanci dostat se do play-off, vyvíjejí snahu vyměnit z vlastních řad velké jméno a zároveň za něj obdržet nějaké kvalitní volby v draftu.

Letos jsme byli svědky tří výměn, ve kterých figuroval výběr v prvním kole draftu. O cennou volbu přitom "posílili" Los Angeles Kings, Anaheim Ducks a New York Rangers.

Kings první kolo získali od Toronta Maple Leafs, výměnou za obránce Jakea Muzzina. Ducks poslali Buffalu Sabres obránce Brandona Montoura. Rangers pustili do Winnipegu Jets útočníka Kevina Hayese.

Za kvalitní volbu určitě musíme označit i výběr ve druhém kole. Ten vyměnili San Jose Sharks do Detroitu Red Wings (za útočníka Gustava Nyquista) či například ještě Boston Bruins do New Jersey Devils (za útočníka Marcuse Johanssona).

Kompletní přehled výměn z letošní uzávěrky přestupů si případně můžete ještě znovu připomenout v níže přiloženém odkazu.

Nyní se už ovšem pojďme zaměřit na hlavní téma tohoto článku.

Vstupní draft NHL 2019 se bude konat od 21. do 22. června ve Vancouveru, Rogers Areně. K dispozici zde budou hokejisté narození v období od 1. ledna 1999 do 15. září 2001.

Nejvíce draftových voleb pro uvedenou "akci" aktuálně vlastní Red Wings, Kings, Montreal Canadiens, Devils, Rangers a Philadelphia Flyers (10). Nejméně jich naopak mají Columbus Blue Jackets (2) a Jets (3).

Není ovšem volba jako volba. Velkou roli totiž hraje, v jakém kole a rovněž z jakého místa vybíráte.

Nyní je pět týmů, které mají po dvou volbách v prvním kole. Jsou jimi Ducks, Sabres, Colorado Avalanche, Kings a Rangers.

Pokud však mimochodem Tampa Bay Lightning vyhrají Stanley Cup, získají Rangers ještě jeden výběr v prvním kole. (Doložka k loňské výměně, ve které figurovali obránce Ryan McDonagh a útočník J. T. Miller.) Jezdci tedy nakonec mohou na úvod volit hned třikrát.

A kdo vlastní nejvíce voleb v prvních třech kolech? Po šesti volbách mají k dispozici Devils a Rangers. Pět jich vlastní Avalanche, Red Wings, Kings a Vegas Golden Knights.

Patnácti týmům, které nepostoupí do play-off, přisoudí pořadí výběru draftová loterie pár týdnů po skončení základní části. Zbylá místa budou obsazena podle výsledků ve vyřazovacích bojích.

Kompletní přehled draftových voleb:
(Pozn.: Počet voleb ještě samozřejmě mohou ovlivnit výměny před draftem a při jeho průběhu.)
10 voleb:
Detroit Red Wings, Los Angeles Kings, Montreal Canadiens, New Jersey Devils, New York Rangers, Philadelphia Flyers
9 voleb:
Carolina Hurricanes, Florida Panthers, Vancouver Canucks, Vegas Golden Knights
8 voleb:
Arizona Coyotes, Buffalo Sabres, Colorado Avalanche, Minnesota Wild
7 voleb:
Anaheim Ducks, Chicago Blackhawks, Nashville Predators, Ottawa Senators, Toronto Maple Leafs
6 voleb:
Edmonton Oilers, Tampa Bay Lightning
5 voleb:
Boston Bruins, Calgary Flames, New York Islanders, Pittsburgh Penguins, Washington Capitals
4 volby:
Dallas Stars, San Jose Sharks, St. Louis Blues
3 volby:
Winnipeg Jets
2 volby:
Columbus Blue Jackets

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.