bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kteří hráči se blíží k zajímavým milníkům? Na dosah je mají i Češi

6. listopadu 2018, 13:00

Jakub Hromada

Nedá se říct, že by hráči hráli tento ledový sport kvůli číslům, ale je jasné, že jim doloží dosavadní úspěchy. Občas si na milnících pod svou záštitou potrpí i organizace, jakožto tomu bylo třeba v Montrealu u tisícovky zápasů Tomáše Plekance. Čistě individuálně, kteří hráči vyhlížejí v jednotlivých odvětvích kulatá čísla?

Nejvíce zajímají diváka zřejmě kanadské body. Po odehraných zápasech se jedná o nejvyšší čísla, kterých hráč dosáhne. Nedávno odehrál 1000. utkání v lize, teď si brousí zuby na 900. bod. Řeč je o pětatřicetiletém forvardovi z Dallasu Jasonu Spezzovi, kterému zbývají dva body. Ještě o jeden bod méně chybí Jamesu Nealovi k završení kulaté pětistovky. Ještě letos by se měl k 600. bodu dostat Jakub Voráček, jenž jich má aktuálně 588.

Kanadské body se dělí na branky a asistence. V gólech je nejblíže ceremoniálu dvojice veteránů Chára – Thornton, kterým chybí dva zásahy do čísla 200, respektive 400. Tady bychom hledali českou stopu celkem dlouho, dvoustovku vyhlíží Voráček s Krejčím, kterým chybí 21 a 24 přesných střel. 

V druhé kolonce, tedy asistencích, se stovky otřásají hned u čtyřech hráčů. Všem chybí jedna úspěšná nahrávka, Eriku Karlssonovi a Thomasu Vanekovi k 400, 300 čeká na Travisa Zajaca, a 200 pak očekává Dan Girardi. 

Mnohem vyšší čísla pak přináší statistika s počtem odehraných zápasů. Pouhé dvě utkání schází Joeu Thorntonovi k završení 1500! Ještě větší číslo pak čeká na Patricka Marleaua, jenž za 11 střetnutí se soupeři oslaví o sto mačů více. Co se Čechů týče, vyplatí se sledovat opět dvojici Voráček – Krejčí, do 800. zápasů oběma chybí 17 duelů.

V milnících brankářů figuruje jedno české jméno, a to hned několikrát. Bohužel se těch zaokrouhlených čísel nikdy již nedočkáme, řeč je totiž o Ondřeji Pavelcovi, jenž v létě ukončil svou hokejovou kariéru.

Ve výhrách byl sice v polovině druhé stovky, avšak s odehranými zápasy na tom byl mnohem nadějněji. Možná i z pozice trojky by se dočkal radosti ze 400. utkání, k tomuto milníku mu chyběly pouhé dva zápasy. A v čistých kontech na tom byl podobně. Dvě nuly mu zbývaly do dvacítky.

Je to tedy na ostatních českých mužích pod maskou, hlavně na Petru Mrázkovi. Jeho start ovšem bohužel nebyl ideální a těžko říct, zda v sezóně posbírá 19 výher, které mu chybí do první stovky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.