bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kteří mladíci mohou dostat Red Wings zpátky na trůn?

11. září 2017, 8:00

Jakub Hromada

To, že Detroit nepatří mezi žhavé kandidáty na zisk Stanley Cupu, je známá věc. Potvrdila to i minulá sezóna, v níž se tým z Michiganu ocitl až na 25. místě celkové tabulky se 79 body, což je nejhorší klubový výsledek od sezóny 1990/91 (pokud opomeneme výluky). Je tady čas pro přestavbu, omlazení kádru. Kdo může dostat tým z nové Little Caesars Areny opět na vrchol?

Jevgenij Svečnikov, PK, 20 let

Mladý Rus je aktuálně nejzářivější akvizicí týmu a dá se předpokládat, že se jednou stane nedílnou složkou první formace. NHL si již vyzkoušel loni, ve dvou zápasech čtyřikrát vystřelil na bránu a proměnil trestné střílení. Zbytek sezóny se otrkával v AHL, poprvé tak absolvoval sezónu mezi dospělými. A s klidem můžeme prohlásit, že obstál. Nastřílel 20 gólů, přidal 31 asistencí a výrazně zesílil, což se mu bude v nejlepší lize světa náramně hodit.

Dylan Larkin, C, 21 let

Jednadvacetiletému útočníkovi po sezóně vyprší poslední rok nováčkovského kontraktu a stane se chráněným volným hráčem, který bude čekat na dlouhodobou smlouvu. Druhý ročník v NHL nebyl zrovna takový, jaký si ho asi představoval. On, jako celý Detroit, se trápil, nastřílel jen 17 branek, což bylo o pět méně oproti předešlé sezóně. Celkově zůstal pod očekáváním, ale teď startuje nová sezóna a začíná se od nuly. 

Anthony Mantha, PK, 22 let

I Manthovi běží poslední rok vstupní smlouvy a bude čekat na novou. Nedá se očekávat nic jiného, než že ji skutečně dostane, protože právě s Larkinem by měli v budoucnu tvořit hlavní ofenzivní komponent Red Wings. Mladý forvard z provincie Québec odehraje s největší pravděpodobností celý ročník v prvním týmu a to poprvé ve své kariéře. 

Filip Hronek, O, 19 let

Minulý rok v červenci podepsal svou první profesionální smlouvu s Detroitem, avšak zamířil do OHL. Tam pravidelně zaznamenával bod na zápas a tak si ho stáhli Red Wings na farmu do Grand Rapids. V deseti zápasech jednou skóroval a přidal jednu asistenci a nebyl vidět žádný rozdíl oproti výkonům mezi juniory a v AHL. Hronek je tedy připraven na seniorský hokej, na NHL si bude muset nejspíše ještě jednu sezónu počkat. 

Vili Saarijärvi, O, 20 let

Jedná se o podobného obránce jako je Hronek, avšak s pomalejším naplněním potenciálu. V každém případě se i on ukáže v sezóně u Griffins v AHL. Rovněž jako Hronek bude muset i mladý Fin zesílit, nabrat nějaká kila navíc, a pak čekat na pozvánku do Red Wings. Ta by mohla přijít po příštím ročníku.

Michael Rasmussen, C, 18 let

Až jednou opustí organizaci švédská star Henrik Zetterberg, tak právě on by ho mohl být náhradou. Rasmussen byl vybrán letos na draftu z deváté pozice, minimálně jednu sezónu odehraje ještě ve WHL za Tri-City Americans, kde loni nastřílel 32 branek v 50 zápasech. Urostlý útočník umí už v takhle raném věku využít svou výšku a váhu ke kontrole kotouče, stínění před brankovištěm a málokdo ho odstaví. Většinu gólů vstřelil právě z dorážek z tohoto prostoru. 

Dennis Cholowski, O, 19 let

Ačkoliv je Cholowski stále napsán na soupisce týmu Prince George Cougars z WHL, hrát by měl na farmě Detroitu. Na rozdíl od Hronka a Saarijärviho byl vybrán už v prvním kole (2016 – 20. v pořadí), nicméně blíž NHL není. Ba naopak, český bek je předurčen pro nejlepší ligu světa o jednu sezónu dříve.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.