bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kteří veteráni by se mohli dočkat svého prvního Stanley Cupu?

24. února 2018, 14:00

Martin Schwarz

Jejich hokejové hodiny tikají stále rychleji. Tuší, že aktivní sportovní kariéře brzy zamávají na rozloučenou. Ale ještě se nechtějí vzdát snu, v jehož splnění doufali už jako malí kluci: vyhrát Stanley Cup. Server They Hockey News přinesl seznam pěti hrajících veteránů, jimž ve sbírce stříbrný grál chybí a kteří by se ho mohli letos na jaře dočkat.

Patrick Marleau, Toronto Maple Leafs

Vynecháme-li Jaromíra Jágra, který už zamířil zpátky do Česka, nemá nikdo ze současných hráčů NHL odehráno více utkání než Patrick Marleau (1 556). Osmatřicetiletý útočník strávil drtivou většinu své kariéry v San Jose, s nímž teprve roku 2016 dokráčel do finále. Jenže tam Sharks selhali.

Až před letošním ročníkem zkušený Kanaďan změnil adresu, upsal se Torontu, které předvádí nejlepší hokej za poslední roky, především díky mladé krvi. Mohou ovšem Maple Leafs v našlapané konkurenci zaútočit na nejvyšší metu? Marleau má smlouvu i na příští ročník, čas ho i tak pořádně tlačí.

Joe Thornton, San Jose Sharks

Největší kamarád Patricka Marleaua, právě oni dva jsou nejčastěji spojování s organizací Sharks. Loni v létě se ale jejich cesty rozešly, když Marleau podepsal v kanadském klubu. Joe Thornton tak zůstal z hrajících veteránů v San Jose na bitvu o Stanley Cup sám, a co hůř, v lednu si přivodil dlouhodobé zranění.

Žraloci však i bez něj zůstávájí na příčkách zajišťujících postup do play-off. Pokud Kaliforňané do vyřazovacích bojů zamíří, existuje šance, že Thornton ještě do sezóny zasáhne. Už teď patří mezi legendy, za 1 493 utkání stihl nastřádat 1427 kanadských bodů. V kariéře vyhrál, co mohl, Stanleyův pohár ale postrádá.

Mike Fisher, Nashville Predators

Muž, který minulý rok jako kapitán dovedl Nashville poprvé v historii klubu do finále Stanley Cupu, pověsil po hořké porážce od Pittsburghu brusle na hřebík. Jenže ne definitivně. Věří, že šance na zisk nejslavnější hokejové trofeje mají Predators i tentokrát. Nedávno tak oznámil comeback a začal znovu trénovat.

Pokud vše dobře půjde, připojí se k týmu během března, pak se může stát vše. Mike Fisher zažil zklamání z finálové prohry hned dvakrát, poprvé v roce 2007 s Ottawou. Vyplatí se mu návrat v sedmatřiceti letech?

Rick Nash, New York Rangers

S věkem 33 let je z uvedené pětice nejmladší, takže se nabízí otázka, zda Ricka Nashe lze považovat za opravdového veterána. Jestli chce ovšem zaútočit na Stanley Cup, tak teď nastal správný čas. Rangers se netají tím, že by ho před uzávěrkou přestupů rádi vyměnili, Kanaďan je s osudem stěhování smířen. Velmi pravděpodobně o něj projeví zájem kandidát na úspěch v play-off. Nash byl radostnému křepčení s pohárem nad hlavou nejblíže v roce 2014, kdy Newyorčané ve finále podlehli Los Angeles.

Jay Bouwmeester, St. Louis Blues

Jistě, Jay Bouwmeester nepatří mezi ostřílené borce s myšlenkami na Stanley Cup, kteří vás napadnou jako první. Avšak i on si kýženou trofej zaslouží. Náleží mezi první desítku aktivních hokejistů NHL s nejvyšší počtem odehraných zápasů. Od sezóny 2002-03 strávil více času mezi mantinely pouze slovenský obránce Zdeno Chára.

Navzdory dlouhé kariéře edmontonský rodák nedisponuje tolika zkušenostmi s play-off (49 odehraných utkání), ale o to více dře během základní části. Bouwmeestera definuje tvrdost, pracovitost, a hlavně pevné zdraví. Jeho St. Louis Blues ale musí dokázat, že konečně zvládnou projít až do finále.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.