bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kubalík míří do NHL! Podepsal s Chicagem, vydělá 925 tisíc dolarů

29. května 2019, 17:35

Adam Bagar

Už delší dobu se o tom mluvilo, ale až po skončení MS se to stává skutečností. Reprezentační útočník Dominik Kubalík podepsal roční nováčkovskou smlouvu s Chicagem a přijde si na 925 tisíc dolarů, tj. asi 21,5 milionu korun.

Blackhawks získali práva na českého útočníka v lednu výměnou s Los Angeles. „Očekáváme, že ho podepíšeme a příští rok stráví v našem týmu,“ prozradil už na konci března generální manažer klubu Stan Bowman pro The Athletic.

Dominik Kubalík má za sebou parádní sezonu. V Ambri-Piotta nasbíral celkem 63 bodů v 55 zápasech a stal se nejproduktivnějším, nejužitečnějším hráčem, nejlepším útočníkem a navrch byl i v ideální sestavě nejvyšší švýcarské ligy.

Formu pak potvrzoval na světovém šampionátu v Bratislavě, kde se v deseti utkáních zaskvěl dvanácti body a byl osmým nejproduktivnějším hráčem turnaje. Více body přispěli ke čtvrtému místu už jen Michael Frolík a Jakub Voráček.

Kubalík se v klubu potká se svým kamarádem Dominikem Kahunem a možná i s Davidem Kämpfem, který je ale zatím bez smlouvy. Debut v NHL by si mohl třiadvacetiletý střelec odbýt v Praze, kde Chicago 4. října vyzve Philadelphii.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.