bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kučerov stanovil nový klubový rekord a poslal Tampu do druhého kola play-off

23. dubna 2018, 13:32

Jiří Sameš

Lightning si mohli v zápase číslo pět čtvrtfinálové série proti Devils zajistit postup do druhého kola letošního play-off. Do utkání vstoupili velmi dobře a od deváté minuty vedli díky trefě Michaila Sergačjova 1:0. Ve druhé třetině měli následně hned několik příležitostí, aby navýšili své vedení. Cory Schneider a jeho Devils však odolávali. Pojistku Tampě dokázal přidat až v 53. minutě Nikita Kučerov. Branka ruského útočníka se nakonec ukázala býti jako vítězná a Bolts tak mohli slavit postup.

Kučerov díky gólu v pátém zápase zapsal desátý bod v sérii, čímž vytvořil nový klubový rekord. Žádný jiný hráč totiž v historii Blesků nezaznamenal více bodů v jedné sérii.

„Nevím, čím to bylo,“ odpověděl Kučerov na otázku, co vyvolalo jeho velké představení proti Devils. „Snažím se jen dělat věci správně. Pokud ty věci děláte správně, pak to přinese ovoce,“ doplnil nejlepší střelec Lightning ze základní části.

Kučerov bodoval v každém zápase série proti New Jersey. Celkem tedy zaznamenal za pět branek a pět asistencí deset kanadských bodů a překonal tím rekord Tylera Johnsona, který si připsal ve finále Východní konference proti New Yorku Rangers v play-off 2015 devět bodů.

„Je to skvělý hráč,“ vysekl poklonu Kučerovovi trenér Devils John Hynes. „Má talent, je velmi silný na puku, hraje tvrdě a má dobrý cit pro hru. Je to přesně typ hráče, kterého potřebujete, abyste měli šanci vyhrát Stanley Cup.“

Čtyřiadvacetiletý Rus se umístil v základní části se 100 body na třetím místě v produktivitě. Společně se Stevenem Stamkosem vytvořil dost možná vůbec nejobávanější duo NHL.

„Myslím, že se jeho hra v průběhu série neustále zlepšovala,“ sdělil kouč Lightning Jon Cooper. „Vlastně celá lajna (Miller-Stamkos-Kučerov – pozn. redakce) předváděla perfektivní hokej. On byl tím hnacím motorem.“

Lightning nyní čekají na lepšího z dvojice Boston – Toronto. Stav série je zde zatím 3:2 pro Bruins.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.