bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kudy z krize ven? K výměně trenéra Ducks sáhnout nechtějí

14. ledna 2019, 17:21

Jan Vojkůvka

Jedenáct zápasů, jedenáct porážek. Trápení Anaheimu v této sezoně nabírá na obrátkách a cesta z krize se zdá být v nedohlednu. Není to přitom poprvé, co Ducks tíží dlouhá šňůra proher. S tím, co změnit, si láme hlavu i generální manažer Bob Murray, jenž ale odmítá spekulace nad tím, že by sáhl k výměně trenéra.

Je to prazvláštní sezona Anaheimu. Po slušném vstupu do ročníku přišla v říjnu šňůra sedmi porážek v řadě a první z velkých krizí silného týmu, který od sezony 2011/12 nechyběl ve vyřazovacích bojích. 

Listopad přinesl nevyrovnané, ale rozhodně zlepšené výkony celého týmu, do jehož řad se po zranění vrátil i český střelec Ondřej Kaše. Na přelomu listopadu a prosince následně Ducks vyhráli 11 ze 13 zápasů a krize z úvodu sezony byla zapomenuta. Jenže ne na dlouho...

Od posledního vítězství, 18. prosince 2018, prohrál Anaheim jedenáctkrát v řadě! Zlom nepřišel ani během šňůry šesti domácích zápasů. Naposledy Ducks padli na ledě Winnipegu 3:4 po prodloužení. 

Krize, která tíží celou organizaci, by už mnohé jiné přinutila k razantnímu kroku v podobě změny hlavního kouče. Dvaašedesátiletý Randy Carlyle, které poprvé trénoval Anaheim v letech 2005 - 2011 a k týmu se opět vrátil v roce 2016, však má své zaměstnání v tuto chvíli jisté.

„Naši fanoušci jsou oprávněně frustrováni, a i když nemám moc rád, abych se o takových věcech vyjadřoval během sezony, zaslouží si mou odpověď,“ vystoupil po porážce ve Winnipegu GM Murray, pro něhož není výměna kouče momentálně řešením vleklé krize. „V tuto chvíli neuvažuji o výměně trenéra. Více se soustředím na naše hráče, a zejména pak na to, s kým dokážeme tuhle situaci nějak napravit,“ naznačil možné změny v sestavy.

„(Proti Winnipegu) jsme hráli dobře, ale potřebujeme ještě lépe. Máme s našimi hráči velké plány, a i oni by od sebe měli očekávat trochu víc,“ dodal Murray. Šanci přerušit šňůru porážek dostane Anaheim v noci na středu na ledě Detroitu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.