bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kuriózní rozhodnutí: Lemieux vyfasoval suspendaci, délku trestu ale nezná

14. března 2020, 14:20

Jan Vojkůvka

Brendan Lemieux bude ligou potrestán za svůj střet s útočníkem Joonasem Donskoiem z Colorada. Disciplinární komise NHL v pátek rozhodla, že udělí hráči New York Rangers suspendaci. Jak dlouho však bude Lemieux mimo hru, až se liga opět rozběhne, se zatím neví.

Disciplinárka se totiž rozhodla nezveřejnit výši trestu. K tomu dojde až ve chvíli, kdy bude jasné, že NHL může pokračovat. Jedná se o dost kuriózní rozhodnutí.

K inkriminované situaci, jež byla posuzována, došlo ve středečním utkání mezi New Yorkem Rangers a Coloradem Avalanche. Necelé tři minuty před koncem třetí třetiny vyfasoval Lemieux menší dvouminutový trest za nedovolené bránění.

Útočícího Donskoie sice trefil ramenem, ale v dost nebezpečné pozici. Ošklivý náraz mířil na hlavu sedmadvacetiletého útočníka, pro něhož tím utkání skončilo. Lemieuxovi dost přitížilo, že jeho soupeř neměl v držení puk a navíc na úder nebyl vůbec připraven. Sledoval totiž hru, nikoliv soupeře, který se blížil ze strany.

Lemieux byl v této sezoně už jednou potrestán. Stalo se tak v prosinci, kdy obdržel pokutu ve výši 2 tisíc dolarů za faul loktem na Codyho Glasse z Vegas.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.