bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kuzněcov má už 31 bodů a hlasitě si říká o Conn Smythe Trophy

5. června 2018, 12:00

Jiří Lacina

Před dvěma lety byly jeho výkony v play off terčem ostré kritiky. V základní části, kterou Washington zakončil ziskem Prezidentovy trofeje, byl Jevgenij Kuzněcov se 77 body (20+57) nejproduktivnějším hráčem Capitals. Ve 12 utkáních play off ale přispěl jen 2 body (1+1). Vypjaté boje o všechno se musíte naučit a ruský forvard prošel od té doby neuvěřitelným vývojem.

Loni už pomohl 10 body (5+5) ve 13 duelech, bohužel Washington tradičně nestačil ve druhém kole na Pittsburgh. Letos je všechno jinak. Caps vedou ve finále 3:1 a na faktu, že jim stačí k absolutnímu triumfu jediná výhra, má obrovský podíl právě šestadvacetiletý Rus, s 31 body (12+19) suverénně nejproduktivnější hráč vyřazovacích bojů.

Kuzněcov se odpoutal od Ovečkina zejména výkonem ve čtvrtém utkání, kde přihrál na čtyři z šesti branek domácích. Ještě úžasnější je, když jeho poslední výkony zasadíte do kontextu zranění, kvůli kterému nedohrál druhý duel finálové série. Přes oprávněné obavy nechyběl ve třetím utkání na ledě a zaznamenal gól a nahrávku, o dva dny později bodoval dokonce čtyřikrát.

Před startem poslední série byl jako možný nejužitečnější hráč play off zmiňován brankář Golden Knights Marc Andre Fleury. Dokonce byl zvažován jako kandidát, i kdyby Vegas prohrálo. Zcela právem, jeho výkony byly excelentní. Ve finále ale přeci jen dost inkasuje. Washington má navíc k vítězství aktuálně blíže, což jeho hráče zvýhodňuje. Jen pětkrát v historii dostal cenu pro nejlepšího borce play off hokejista z poraženého týmu (naposledy v roce 2003 Jean Sebastien Giguere z Anaheimu).

Braden Holtby, Alex Ovečkin, TJ. Oshie, Nicklas Bäckström… Všichni odvedli pro svůj tým velký kus práce, Kuzněcov ale všechny převyšuje. Momentálně je to on, kdo se zdá být nejžhavějším adeptem na cenu pro nejlepšího hráče Stanley Cupu.

Sám se takovými úvahami podle očekávání nezaobírá. „Nestarám se o to. Nikdy nemyslím víc než tři dny dopředu. Teď se těším domů na odpočinek,“ sdělil po čtvrtém utkání.

Jeho 31 bodů je už teď druhý nejlepší individuální výsledek v play off NHL od roku 1996, kdy nasbíral Joe Sakic za Colorado 34 bodů (18+16). Od té doby byl lepší jen Jevgenij Malkin, který na jaře 2009 zapsal 36 bodů (14+22); Sidney Crosby měl ve stejné sezóně o pět bodů méně (15+16).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.