bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kvasnica má první gól ve WHL, Lauko s Hrehorčákem řádili v dresu Huskies

15. října 2018, 17:03

Zuzana Spurná

Juniorské zámořské soutěže rychle spěchají dál a ani ve druhém říjnovém týdnu nebyla o pořádnou porci zápasů nouze. I tentokrát o sobě dali vědět čeští a slovenští hráči. Svůj první gól ve WHL si připsal Michal Kvasnica, prvního letošního gólu se dočkal Libor Zábranský.

Svého letošního prvního gólu v dresu Kelowny se dočkal Libor Zábranský, který se trefil v prvním z dvojzápasu s Tri - City Americans. Rockets však neprožívají povedený vstup do nového ročníku, od startu sezóny zatím vyhráli z jedenácti zápasů pouze dvakrát. Zábranský, který začal v Kelowně druhý rok, si ke gólu připsal v deseti utkáních ještě tři asistence. 

Z první branky, a to nejen v letošní sezóně, ale i první ve WHL se v minulém týdnu radoval i Michal Kvasnica. Bývalý třinecký útočník se své premiérové trefy dočkal v utkání s Edmontonem, kde padlo hned deset gólů, z toho osm právě do sítě Oil Kings. 

Pořádnou gólovou přestřelku zažil v uplynulém týdnu také Andrej Kukuča. Odchovanec Trenčína si v divokém zápase proti Kelowně Rockets připsal gól a asistneci a na svém kontě má v sedmi zápasech sedm bodů. Jeho Portland Winterhawks se navíc radovali z vysoké výhry 9:6. 

V americké USHL znovu zazářil Jan Kern, který si v utkání mezi Fargo Force a Omahou Lancers připsaů úvodní branku. I díky němu tak mohli Lancers slavit těsnou výhru 3:2. 

Už třetí sezónu v Ontario Hockey League začal Adam Růžička. Produktivní útočník stejně jako v minulých dvou letech obléká dres Sarnia Sting a v minulém týdnu si na svůj účet připsal další tři body, když v utkání s London Knights nahrál na gól dvakrát, o den později proti Guelph Storm asistoval ještě jednou. 

V Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL) zazářila především dvojice z Rouyn Noranda Huskies, a to Jakub Lauko a Patrk Hrehorčák. Útočník, jehož práva vlastní Boston Bruins, Jakub Lauko, se v utkkání proti Moncton Wildcats blýskl dvěma góly a výrazně se tak podepsal pod výhru 6:5 v prodloužení. Navíc byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Ve stejném zápase se mezi střelce zapsal také forvard se slovenskými kořeny, Patrik Hrehorčák. 

Jen o den později se Jakub Lauko na vysoké výhře Rouyn Noranda nad Drummondvile podílel asistencí, dvakrát se tentokrát podařilo rozvlnit síť za zády brankáře Patriku Hrehorčákovi. Oba útočníci tak i se zbytkem týmu mohli slavit vysokou výhru 9:0. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.