bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kyle Palmieri je ve formě! Za devět třetin dal šest branek a přepisuje historii

15. října 2018, 10:00

David Panuška

Velkou postavou New Jersey při startu nového ročníku NHL je Kyle Palmieri. Tomu se v úvodních třech duelech povedlo dát již šest branek, v každém duelu se prosadil dvakrát. Americký útočník se po duelu se San Jose zapsal do historie v několika ohledech.

Dvě branky týmu dost možná nejlepšího hráče NHL, dvě proti obhájci Stanley Cupu a stejná porce také proti celku, jenž je po příchodu Erika Karlssona horkým favoritem na zisk ligové trofeje. Kyle Palmieri se tímto počínáním postaral o to, že je New Jersey jediný neporažený tým soutěže.

Rodák z nedalekého New Yorku se druhou nedělní trefou zapsal do historie. Stal se teprve čtvrtým hráčem historie NHL, kterému se povedlo v úvodních třech duelech dát alespoň dvě branky. Před ním to dokázali Patrick Marleau (2012/13), Peter Stastny (1982/83) a Cy Denneny (1917/18). 

Ďáblové, kteří v minulé sezóně spoléhali spíše jen na body Taylora Halla, mají rázem nového střelce a vůdce. Podobná statistika v dlouhodobém ročníku samozřejme udržet nejde, ale už teď je to něco speciálního pro šestadvacátého hráče draftu roku 2009, kde si jej vybral Anaheim Ducks. 

Palmieri v posledním ročníku NHL vstřelil 24 branek, tu šestou se mu povedlo zaznamenat až ve 21. duelu. Letos mu na to stačily pouhé tři zápasy. „Takový start jsem v NHL nikdy nezažil, to je jasné,“ nechal se americký snajpr slyšet v pozápasových rozhovorech. „Po druhé třetině jsem mu říkal, ať nezůstává na jedné brance,“ popisuje situaci v kabině kapitán Andy Greene.

„Dokáže dávat odlišné branky,“ pokračuje dlouholetý bek celku z Newarku. „Skóruje v přesilovce, z dorážky, ale i klidně, když je vedle branky. To je jeho hra a my potřebujeme, aby v tom pokračoval,“ dodal služebně nejstarší hráč Devils. Palmieri je zároveň novou součástí historie New Jersey, žádný hráč nedokázal dát tolik branek v úvodních třech duelech.

Raritou bezesporu je i fakt, že byl Kyle Palmieri ve všech třech zápasech vyhlášen první hvězdou duelu. Ke svým šesti brankám však dosud nepřidal jedinou asistenci. Je jediným střelcem nebezpečné první lajny Devils, Taylor Hall a Nico Hischier dosud posbírali jen asistence. Kyle Palmieri parádně nastartoval svůj tým k zopakování loňského úspěchu, stále jsme ale na startu nového ročníku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.