bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ladislav Šmíd naplno trénuje, jestli stihne začátek kempu, rozhodnou lékaři

27. srpna 2015, 19:30

Jiří Lacina

Podobně řada jiných hráčů se už nějakou dobu potí a připravuje na nový ročník. Ladislav Šmíd je rád. Je radši než ostatní, že se může potit, protože se vrací po nepříjemném zranění. Nikdo mu zatím nic nepotvrdil, nicméně český zadák Calgary Flames věří, že bude v polovině září dostatečně fit, aby naskočil do přípravného kempu a nemusel se v něm žádným způsobem šetřit.

„Z mého pohledu se cítím docela připraven,“ svěřil se rodák z Frýdlantu listu Calgary Sun během přípravy v Kanadském olympijském parku. „Bruslím poslední skoro čtyři týdny, trénuji celé léto, nicméně nemohu říct, že bych to měl všechno za sebou. Dokážu se postavit chlapům, kteří už také trénují celé léto, cítím, že jsem tam, kde bych chtěl být, nicméně rozhodovat budou lékaři.“

Devětadvacetiletý Čech stihnul v uplynulé sezóně jen 31 zápasů. Poslední utkání odehrál 19. ledna. Zhruba o měsíc dřív utrpěl zásah na hlavu od obránce Pittsburghu Simona Desprese. V nadcházejících pěti týdnech zkusil několikrát nastoupit, ale nebylo to ono. Operace meziobratlové ploténky se ukázala jako nezbytná.

„Nechci se moc těšit, ale doufám,“ pokračoval Šmíd. „Chci zůstat pozitivní a věřit, že přijdou dobré zprávy, že budu připravený. Pokud ne, budu muset počkat. Budu dál trénovat a čekat, dokud mi doktoři nedají zelenou.“

Dlouhá doba bez hokeje mu přinesla radostnou událost aspoň v podobě narození dvojčat. Děti musely bohužel strávit nějakou dobu po porodu v nemocnici, neboť přišly na svět předčasně. Nyní už je všechno v pořádku a český bek se může znovu v klidu soustředit na hokej.

Šmíd má v Calgary smlouvu ještě na dva roky, během nichž si vydělá 3,75 a 4 milióny dolarů. Z platového stropu Flames se bude odečítat po 3,5 miliónech. Do hokeje se zbrkle nepožene, vše ponechá na doktorech. Nejbližší vyšetření proběhne příští týden v Kalifornii.

„Mám teď rodinu a jednou přijde život po hokeji,“ uvědomuje si. „Priorita je rodina. Hokej je ale moje práce, miluju tenhle sport a chci být zpátky tak rychle, jak jen to bude možné. Nemůžu vám říct kdy, ale byl bych rád, kdyby to bylo na začátku přípravného kempu.“
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.