bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Laine a Dallas? Chci proti nim hrát všech 82 zápasů!

4. prosince 2019, 18:06

Jakub Hromada

Konečně. Konečně Laine ukazuje, že umí být mobilním hráčem platný nejen střílením branek. Spolu se Scheifelem a Connorem baví diváky a na jejich kombinace je radost se dívat. A speciálně proti Dallasu. To je podle statistik i slov samotného hráče jeho nejoblíbenější soupeř, daří se mu proti němu fenomenálně.

Nejdřív se pojďme podívat na letošní výkony proti Stars. S Jets odehráli již tři zápasy, pozítří je čeká další. Zatím má Laine na kontě tři góly a jednu asistenci, v jeho nejnegativnější statistice, statistice pravdy, je dva body v plusu. Úspěšnost střelby má navíc zakotvenou na čísle 37 %. 

„Kéž bychom proti nim mohli hrát všech 82 zápasů,“ vtipkoval po zápase finský snajpr. „Vždycky padá hodně gólů, dneska tam spadl i jeden mně, takže se můžu jen usmívat.“ Dnes v noci Winnipeg vyhrál jasně 5:1, Laine zaznamenal jednu asistenci a sám se jednou prosadil.

A to není řeč o sezóně 2016/2017, tedy o jeho vůbec premiérové. Pět utkání, dva hattricky, osm branek, čtyři asistence, +7. To vše za účasti na ledě necelých 17 a půl minuty, tedy zhruba o tři minuty méně, než kolik prostoru dostává letos.

A celkově? Jen potvrzuje pověst střelce, jelikož se trefil hned osmnáctkrát v 16 duelech. K tomu přidal šest asistencí, což dělá celkem 24 bodů. Podobná čísla má pouze v soubojích se St. Louis. S tímto divizním rivalem má také více než jednu branku na zápas, ovšem zapříčeněno je to hlavně loňským pětigólovým představením v Illinois. 

A jeho tým je teď v euforii. Sice nedávno prohrál v Los Angeles, ovšem v posledních devíti utkáních prohrál jen dvakrát. Drží je skvělý útok, perfektní Hellebuyck, ale i semknutá obrana, která byla pasována před sezónou do té vůbec nejhorší v celé lize. 

„Všichni na ledě makáme na sto procent a plníme svoje úkoly,“ pochvaloval si Laine rozdělení rolí a přístup svých spoluhráčů. „Nikdo nechce prohrávat, ale je jasné, že nemůžeme vyhrát všech 82 utkání. Když se to stane, jen nás to nakopne jako teď a chceme navázat dalšími výhrami.“

Jets jsou aktuálně na čtvrté pozici Západní konference a druzí v divizi za St. Louis. Sám Laine je neproduktivnějším hráčem týmu, jako jediný se může pyšnit statistikou více než bodu na zápas. Konkrétně jich nasbíral 27 v 26 utkáních.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.