bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Larkin a Zetterberg. Kdy žák překoná svého učitele?

18. srpna 2017, 16:00

Robert Rampa

V nováčkovské sezoně zazářil, následující rok, ten minulý, se naopak trochu trápil. Dylan Larkin odehrál v Detroitu většinu času na křídle. To by se teď mělo změnit, Larkin totiž po domluvě s trenérem nastoupí v roli třetího centra za Zetterbergem a Nielsenem. Či v roli prvního centra se Zetterbergem na křídle. Očekává se, že pokud Larkin dostojí svého hvězdného potenciálu, v hierarchii útočníků se brzy posune dopředu. Jak moc, to záleží pouze na něm. Trenér Red Wings Blashill cítí, že z 21letého mladíka by se mohl stát útočník typu Jonathana Toewse nebo právě Zetterberga.

„Jeho kvality se dají nejvíce zužitkovat, když hraje centra. Myslím, že se může stát skvělým všestranným centrem, který bude vytvářet útočné šance i zodpovědně bránit. Na pozici centra se může dostat k puku a rychle ho vyvést z pásma,“ myslí si trenér Blashill. Larkin se musí vrátit zpátky k výkonům z nováčkovské sezony. Po dvou odehraných sezonách zažil tu poslední výrazný pokles. Loni nastřílel 17 gólů oproti 23 z první sezony, získal pouze 32 bodů oproti 45 a skončil v mínus 28 oproti plus 11.

Larkin na centru začínal už loni, na křídle se Zetterbergem. Po prvních čtyřech utkáních však byl s jednou asistencí a mínus pěti poslán zpět na křídlo. Na centra se vrátil v únoru, kdy bylo jasné, že Detroit nepostoupí do play off. „Chci z Dylana dostat to nejlepší. Z chyb se každý učí, ale v průběhu to není vůbec lehké. Zažil jsem to s mnoha hráči už v Grand Rapids. Tady v Detroitu je to jiné, jste na očích úplně všem,“ vysvětluje Blashill.

Oba věří, že skončená sezona pomůže Larkinovi v rozvoji kreativity, naučí se využívat spoluhráče a uvědomit si, že má instinkt obránce. „Pokud jako trenér stále poukazujete na chyby, hráč ztratí sebevědomí. To je prostě součástí vývoje. Myslím, že Larkin se naučil hrát komplexně, ví, že ho to dovede k úspěchu. Své sebevědomí postupně získal zpět. Viděl jsem to na letošním mistrovství světa,“ chválí Larkina Blashill. „Patřil mezi nejlepší Američany.“

Larkinovi se nová pozice líbí. „Sžil jsem se s rolí centra, protože jsem tam hrál pravidelně. Zkoukl jsem hodně videí a především jsem pozorně sledoval Zetterberga. On se nemění,“ říká Larkin, který začal postupně chápat, kde na ledě se má pohybovat, jak se dostat k puku, jak ho nahrát spoluhráčům. Navíc se hodně zlepšil na vhazování. V posledních třiceti zápasech vyhrával průměrně sedm vhazování za utkání, přitom dřív to byly pouze čtyři.

Sám Larkin by rád v další sezoně nastřílel alespoň dvacet branek a byl plusovým hráčem. „A aby se náš tým dostal do play off. To by byl pro mě dobrý rok,“ uzavírá Larkin.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.