bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Leafs kalamitu v brankovišti hasí Hutchinsonem, Babcock nevylučuje příchod dalšího brankáře

5. ledna 2019, 10:30

Petr Sumbal

Když vám chybí brankáři? Jedna z největších potíží, která vás může jako generálního manažera či kouče NHL potkat. A přesně tahle situace nastala v Torontu, v druhém nejlepším týmu Východní konference a jednomu z hlavních adeptů na Stanley Cup.

Toronto se už v sezóně dokázalo kvůli zranění, či z jiných důvodů, obejít bez řady opor. Dokáže ale bez větší krize přestát odstávku kompletního brankářského dua Frederik Andersen a Garret Sparks?

Oba maskovaní muži jsou totiž momentálně na marodce. Dvojka Sparks byla na tréninku trefena do masky tak nešťastně, až si přivodila otřes mozku. Takže tady o brzkém návratu na led nemůže být řeč.

Trochu jiná situace je u Andersena a naštěstí pro Toronto dost optimističtější. Dán, který zasáhl v této sezóně do třiceti z celkových čtyřiceti zápasů Leafs, by mimo nemusel být tak dlouho. Má problémy s tříslem a na listinu zraněných hráčů byl zpětně zařazen 23. prosince. Minimálně zmešká ještě nejbližší utkání proti Vancouveru a dál se uvidí.

Jaké je tedy řešení takovéto situace? Jednoduché a zároveň složité. Musíte povolat brankáře z farmy, doufat, že obstojí, případně se taky nezraní, a že jeho záskok nebude trvat moc dlouho. To také Toronto udělalo a dokonce tím jednomu muži udělalo velkou radost.

Tím mužem je samozřejmě Michael Hutchinson, někdejší brankář Winnipegu, jenž se do branky postavil zatím jen při prohře Toronta 3:4 proti Minnesotě a ještě minimálně jeden zápas ho určitě čeká. Hutchinson si tím doslova splnil dětský sen, protože byl v mládí velkým fanouškem právě Toronta. A jak se vlastně mezi tři tyče v utkání mezi Wild dostal? Z toho se mu musí točit hlava snad ještě doteď.

Ještě na Vánoce byl osmadvacetiletý Kanaďan brankářem Springfield Thunderbirds v AHL. 29. prosince byl následně vyměněn a nastoupil v AHL za farmu Toronto Marlies. A dál už to znáte. Zranění Sparkse a výtah nahoru do prvního týmu Leafs. Pořádný veletoč.

Další možností Toronta na obsazení brankoviště je pak ještě Fin Kasimir Kaskisuo, který byl taktéž povolán z farmy, ovšem na toho zatím ještě trenér Mike Babcock sázet nechce. „Byli bychom rádi, kdyby hrál a ne jen tak vysedával na střídačce, takže možná budeme muset sehnat jiného brankáře,“ naznačil trenér Toronta poměrně jasně, že v jeho očích by bylo ideální poslat pětadvacetiletého Kaskisua zpět ohrávat se do AHL a na jeho místo dosadit někoho nového.

Všechno teď bude odvislé hlavně na to, jak brzo se stihne dát do kupy Andersen. „Prozatím je mimo,“ potvrdil Babcock. „Teď bude záležet na našem lékařském týmu. Musíme se ale vypořádat s tou situací takovou, jaká je. Hutch nám proti Minnesotě dal příležitost, to je vše, co k němu mohu říci. Pak už je to na ostatních, aby odvedli svůj díl práce.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.