bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lecavalier se dočká pocty. Tampa vyřadí jeho číslo

25. září 2017, 18:11

Jan Šlapáček

Během minulého ročníku vyřadila organizace Tampy Bay číslo Martina St. Louise, který dokráčel v roce 2004 s Lightning až na samotný vrchol. Podobného uznání se dočká na začátku roku 2018 i Vincent Lecavalier, jenž si celou slávu rovněž zaslouží a není žádným překvapením, že se vedení Tampy k onomu kroku rozhodlo.

Lecavalier se v roce 1998 stal celkovou jedničkou draftu, když po něm sáhla právě Tampa. V té se kanadský centr vypracoval v jednoho z nejlepších hokejistů NHL a dlouhodobě patřil k hlavním tvářím soutěže. Během svého působení na Floridě hned šest sezón nosil na dresu přišité kapitánské céčko.

Výkony Lecavaliera ale začaly od sezóny 2010-2011 razantně slábnout a urostlý útočník se stával se svou obří smlouvou pro klub zátěží. Před sezónou 2013-2014 se vedení Tampy rozhodlo, že svého kapitána vyplatí ze smlouvy. Následně podepsal smlouvu ve Philadelphii, ale ani v té se Lecavalier do bývalé formy nevrátil a nadále herně uvadal.

V polovině ročníku 2015-2016 ho potkala výměna, když se Flyers dohodli na obchodu s Los Angeles. Ve slunném městě Lecavalier mírně pookřál, ale po vypadnutí v prvním kole play-off se rozhodl, že je nejvyšší čas pověsit brusle na hřebík.

V nejlepší hokejové lize světa odehrál 1212 zápasů v základní části a připsal si nádherných 949 kanadských bodů. 10. února 2018 bude za působivou kariéru zaslouženě odměněn v Amalie Aréně a stane se druhým hokejistou Lightning, jehož číslo bylo vyřazeno.

Video: Lecavaliera mají v Tampě hodně rádi!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.