bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Léčení ještě chvíli potrvá, tvrdí Rozsíval. Stanley Cup přiveze na konci srpna

3. srpna 2015, 19:15

Václav Jáchim

S Chicagem podruhé vyhrál Stanley Cup, radost měl velikou, jenže Michal Rozsíval se v červnu cítil jinak než při prvním triumfu Blackhawks. Zatímco jeho kumpáni ve finále zničili Tampu Bay, zkušený obránce podstupoval dlouhé léčení zraněného kotníku. Malér se přihodil ve čtvrtém duelu dřívější série s Minnesotou, pro Rozsívala v tu chvíli skončilo play off a se zdravotními potížemi se stále ještě potýká. "Rehabilitace pokračuje dobře, hojí se to. Ještě to bude nějaký čas trvat," konstatuje.

Mistr světa z Kolína nad Rýnem 2010 je stále na marodce, ale už optimisticky hledí k novému ročníku. "Doufám, že se to dá kompletně do pořádku a budu schopen někde v příští sezoně naskočit," přeje si. V Chicagu mu skončila smlouva a je momentálně volným hráčem. Totéž zažil třeba loni, tehdy nakonec podepsal dál s Blackhawks a posléze se podílel na sladkém triumfu.

Jak vypadá situace nyní? "Zatím vůbec nic neřeším, soustředím se vyloženě na tu nohu, abych si jí dal dohromady. Jakmile budu vědět, že bude dobrá, abych mohl začít trénovat a hrát, tak potom se začnu zabývat budoucností. Vždyť jsem ještě vůbec nebyl na ledě," upozorňuje. Prioritou je zdraví, teprve pak jednání o další práci v NHL.

Podpis smlouvy? Asi to bude blíž k začátku NHL

Jiný by byl na jeho místě možná nesvůj, zůstávat počátkem srpna bez angažmá, to není zrovna příjemné. Nicméně někdejší zadák Pittsburghu, New York Rangers nebo Phoenixu přijímá skutečnost v klidu. "Nervózní nejsem. Veškerou energii soustředím na to, aby se noha spravila a já mohl začít bruslit. Musím se dát se zase dohromady, a doufejme, že potom něco z NHL přijde," pokračuje.

Rozsívalova pozice je vzhledem ke zlomenině kotníku jasná. "Jsem teď v NHL evidovaný jako zraněný hráč, v neděli odlétám do Chicaga za doktorem, kde budu asi čtyři dny. Potom uvidíme víc, jak ta noha vypadá," naznačuje. Vzhledem k dlouhé léčbě má logicky pauzu a tréninkové manko, ovšem s tím ostřílený bek počítá. Stejně přijímá fakt, že případně někde podepíše až třeba koncem srpna, možná v září. "Přesně tak, bude to asi spíš k začátku NHL. Tehdy by se něco mohlo začít řešit. Nějaké kontakty už byly, ale vyloženě nemůžu nic nikomu ani slibovat, protože nevím, jak budu vypadat," vysvětluje.

Mezi jednu z možností možnosti je setrvání v Chicagu, kde Rozsíval prožil asi nejpovedenější zámořskou kapitolu. Je tahle verze reálná? "Možná asi je, trošičku jsme se bavili s vedením. Samozřejmě bychom tam chtěli s rodinou zůstat, v Chicagu jsme strávili tři roky. Je to krásné město, líbí se mi tam. Dobrý hokej, vyhrává se... Nic nám nechybí. Kdyby to šlo, chtěl bych pokračovat," potvrzuje.

Oslavy podobné jako před dvěma lety, jen na trošku jiném místě

Týdny a měsíce, které jsou naplněny hlavně rehabilitací, nyní odchovanec vlašimského hokeje zpestřil společným obědem s novými trenéry české reprezentace. Rozsíval do pražské restaurace dorazil společně s Patrikem Eliášem a Jiřím Sekáčem. "Schůzka je něco nového. Že by se hráči sešli s trenéry, to se dřív nedělalo. Ale určitě to bylo dobré. Nejen že jsme poznali trenéry, také jsme se viděli s klukama, s nimiž se normálně nemáme moc šanci potkat. Bylo příjemné strávit společně dvě hodiny," pochvaluje si.

Rozsíval patří k nejzkušenějším českým obráncům. Naposledy reprezentoval na olympiádě v Soči, v budoucnu by si ještě rád zahrál na špičkovém turnaji. "Jsem otevřený k čemukoliv, uvidíme, jak to bude. Samozřejmě se všechno odvíjí od výkonnosti. Příští sezonu jsou dvě akce, jedna nová," zmiňuje Světový pohár. Kromě tradiční práce v defenzivě by mohl být i štábním velitelem či mentorem mladších beků. "To nevím," reaguje s úsměvem. "Když už někdo v reprezentaci je, tak z nějakého důvodu. Něco umí. Myslím, že naše obrana bude dobrá, kluci se vyhrají. Jsou tu dobří talentovaní hráči, kteří budou určitě přínosem," nepochybuje.

Ačkoli koncem týdne vyrazí na kontrolu k lékařům do Chicaga, Rozsíval se brzy vrátí. A ve druhé polovině měsíce přiveze podruhé ukázat Stanley Cup! "Budu ho mít 22. srpna ve Vlašimi. Mělo by to být něco podobného jako před dvěma lety, jen to tentokrát proběhne na trošku jiném místě," doplňuje závěrem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.