bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Legenda NHL Gordie Howe prodělal mozkovou příhodu

29. října 2014, 16:16

Jan Šlapáček

Gordie Howe má vážně zdravotní problémy. V neděli ráno ho zasáhla mozková příhoda a jeden z nejlepších hokejistů historie NHL má potíže s ovládáním pravé strany těla, navíc velmi špatně komunikuje s okolím.

Šestaosmdesátiletou hokejovou legendu postihla tato obrovská nepříjemnost v Texasu, kde zrovna pobývala. Nyní Mr. Hockey, jak se mu v zámoří přezdívá, odpočívá u své dcery v Lubbocku, která se o něj intenzivně stará.

„Pravá strana jeho těla je velmi, ale opravdu velmi slabá. Nemůže stát bez pomoci. Je sice schopen mluvit, ale je to pro něj velmi obtížné,“ řekl syn Murray Howe, jenž je povoláním lékař. „Lidi okolo sebe poznává, ví kdo tady s ním je. Ale bohužel nemůže chodit, takže se mu snažíme udělat pohodlí v posteli. To je teď náš jediný cíl.“

Gordie Howe už v létě prodělal operaci páteře, ale jeho syn řekl, že se z těchto zdravotních problémů dostal a byl znovu v dobré kondici. „Osm týdnů po této operaci na tom byl skvěle, chodil téměř míli denně a byl v podstatě bez bolesti. Tedy až do této neděle. S jedním problémem jsme mu tenkrát pomohli, ale nyní bude těžší bojovat,“ dodal syn hokejové legendy.

„Zároveň bychom chtěli říct všem fanouškům, že se v těchto chvílích má pohodlně a je obklopen rodinou, řekl Murray Howe. „Chceme, aby byl šťastný a spokojený, až do konce.“

Mr. Hockey je třetím nejproduktivnějším hráčem NHL v její historii. V nejslavnější lize světa odehrál 1767 utkání a během kterých si připsal 1850 (801+1049) bodů. Svou kariéru spojil s klubem Detroit Red Wings, kde odehrál neuvěřitelných pětadvacet sezón. I z tohoto důvodu je klubová legenda.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.