bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Legendy San Jose či mistr sedmých zápasů. TOP 10 stále volných hráčů v NHL

11. srpna 2019, 17:03

David Jahoda

Největší hvězdy už jsou dávno rozebrané, přesto v NHL na trhu s volnými hráči zůstává stále několik zajímavých jmen. Většinou jde o zkušené hráče, kteří však ještě mají co nabídnout. O koho přesně jde?

Patrick Marleau

Útočník, 39 let, Toronto Maple Leafs (pozn: poslední klub)

V Torontu, kam se vydal v létě 2017, měl smlouvu ještě na nadcházející ročník. Jenže Maple Leafs si potřebovali uvolnit ruce pro podpis jiných a hlavně mladších hvězd. Proto jeho práva výměnou převedli do Caroliny, kde ho však prakticky okamžitě vyplatili ze smlouvy. Marleau by rád do Kalifornie, nejlépe zpět k Sharks ze San Jose, kde strávil téměř celou kariéru. 

Joe Thornton

Útočník, 40 let, San Jose Sharks

Další legenda San Jose. V posledních dvou letech podepsal Thornton se Sharks vždy jednoletý kontrakt. V obou případech to však bylo už 2. července, teď jeho čekání trvá. Že dokáže být i ve svých 40 letech platný, dokázal, když v minulé sezoně nasbíral v 73 zápasech základní části 51 bodů. Podaří se mu se Žraloky znovu dohodnout? 

Dion Phaneuf

Obránce, 34 let, Los Angeles Kings

Typ obránce, jehož služby byly před několika lety vysoce žádané. Jenže ta doba je pryč a je otázka, jestli bývalý hráč Calgary, Toronta, Ottawy a Los Angeles, které se jej po konci sezony rozhodlo vyplatit ze smlouvy, ještě najde v nejlepší lize světa práci. Je jasné, že by si musel výrazně finančně pohoršit (bral 7 milionů dolarů ročně). Za „drobné“ by ale jeho angažování mohlo stát.

Derick Brassard

Útočník, 31 let, Colorado Avalanche

Šikovný centr, jehož produktivita šla však v poslední sezoně rapidně dolů. V posledních dvou sezonách zažil tři výměny, v minulé sezoně si zahrál za tři týmy – Pittsburgh, Floridu a Colorado. Během 70 zápasů základní části uplynulého ročníku nastřádal jen 23 bodů. Dostane ještě někde šanci? Chvíli se mluvilo o Detroitu, poslední zprávy hovoří o zájmu Edmontonu. 

Jason Pominville

Útočník, 36 let, Buffalo Sabres

Šestatřicetiletý veterán, do kterého už se rozhodně nehodí investovat tolik peněz, kolik do něj v roce 2013 vložila Minnesota (roční plat 5,6 milionů dolarů), ale pořád je schopný přispět porcí okolo 30 bodů za sezonu. Navíc má řadu zkušeností, kterými by mohl pomoct k růstu mladších spoluhráčů. Poslední dvě sezony strávil v Buffalu, kde už předtím působil devět sezon. 

Niklas Kronwall

Obránce, 38 let, Detroit Red Wings

Muž, jehož jméno figuruje v ceněném Triple Gold Clubu, zasvětil celou svou kariéru v NHL Detroitu. Nový generální manažer Red Wings a Kronwallův bývalý spoluhráč Steve Yzerman projevil o jeho služby zájem, ale nechce na něj tlačit. Bude zkušený Švéd ještě pokračovat? Podle posledních informací se to jeví jako pravděpodobnější varianta.

Justin Williams

Útočník, 37 let, Carolina Hurricanes

V NHL má přezdívku Mr. Game 7. Justin Williams je trojnásobným vítězem Stanley Cupu a vždycky dokázal bodově přispět v těch nejdůležitějších momentech. Předešlé dvě sezony hrál za Carolinu, se kterou se ze stříbrného grálu radoval v roce 2006 poprvé. V minulém ročníku dělal Hurikánům dokonce kapitána. 

Dan Girardi

Obránce, 35 let, Tampa Bay Lightning

Před dvěma lety musel skousnout vyplacení ze smlouvy z týmu New Yorku Rangers, jeho do té doby jediného celku, za který v NHL nastupoval. Podepsal dvouletou smlouvu s Tampou, kde si své odehrál. Ovšem další zájem o něj nejlepší tým základní části minulé sezoně neprojevil. 

Cam Ward

Brankář, 35 let, Chicago Blackhawks

Vloni po 13 letech změnil dres. Už nechytal za Carolinu, které v sezoně 2005/06 jako nováček pomohl k historicky prvnímu a zatím jedinému triumfu, ale na rok se upsal Chicagu. Jako předpokládaná dvojka za Blackhawks odchytal solidní porci 33 utkání, avšak úplně nezářil. Když pak Chicago podepsalo kometu minulé sezony Robina Lehnera, místo už pro něj nezbylo.

Thomas Vanek

Útočník, 35 let, Detroit Red Wings

Od rakouského útočníka, který má české kořeny, už se nedá očekávat třicetigólový příspěvek tak jako kdysi. Jako křídelník do třetí či čtvrté formace by ale nemusel být vůbec špatný. Před minulou sezonou se po necelém roce a půl vrátil do Detroitu, kde v 64 utkáních zapsal 36 bodů (16+20). Najde v NHL ještě uplatnění? 

Další zajímaví volní hráči: Scott Darling (B), Jake Gardiner (O), Valeri Ničuškin (Ú), Adam McQuaid (O), Brian Boyle (Ú), Patrick Maroon (Ú), Devante Smith-Pelly (Ú), Dmitrij Jaškin (Ú), Alex Petrovic (O), Riley Sheahan (Ú), Oscar Lindberg (Ú), Luca Sbisa (O), Andrew MacDonald (O), Troy Brouwer (Ú). 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.