bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Leon Draisaitl: Chci světu ukázat, že jsem schopný řídit vlastní útok

5. října 2018, 18:35

Jiří Sameš

Göteborg – V minulé sezoně strávil Leon Draisaitl na ledě společně s Connorem McDavidem při hře pět na pět téměř 500 minut. V rámci přípravy před letošní sezonou spolu ale oba útočníci odehráli pouhých devět vteřin. Důvodem bylo a je, že dvaadvacetiletý Němec letos povede jako střední útočník druhou útočnou formaci Edmontonu Oilers.

„Hrát letos v lajně bez Connora McDavida bude obrovská výzva, kterou ale hodlám podstoupit. Chci totiž světu ukázat, že jsem schopný řídit vlastní útok,“ říká Draisaitl. „Udělám maximum pro to, abychom byli tým i já úspěšní,“ dodává.

 Třetí muž draftu 2014 si v minulé sezoně připsal v 78 zápasech za 25 branek a 45 asistencí celkem 70 kanadských bodů. Oproti předchozí sezoně, která je zatím jeho nejlepší v kariéře, si tak pohoršil o sedm bodů. „Jsem rozený centr. S rozhodnutím trenéra jsem tedy spokojen.“

„Connor je samozřejmě jeden z nejlepších hokejistů na světě. Kdybych vám řekl, že s ním nechci hrát, lhal bych. Vlastně myslím, že každý hráč v lize by měl rád po svém boku takového hokejistu, jakým je on.“

V Draisaitlově lajně zahájí sezonu na levém křídle Milan Lucic. Bývalý útočník Bostonu Bruins a Los Angeles Kings mimochodem věří, že jeho spoluhráč zvládne svou roli na jedničku. 

„Leon je hokejistou, který má stále mladý věk. Minulý rok navíc získal spoustu nových zkušeností. Letos svou hru určitě posune na další úroveň.“

O schopnostech Draisaitla nepochybuje ani další ze spoluhráčů – Ryan Nugent-Hopkins. 

„Pro Leona je to letos pátá sezona v NHL. Dozrál ve skvělého hokejistu a letos bude určitě ještě lepší.“ 

Draisaitl má v nejlepší hokejové lize světa odehráno 269 zápasů, v nichž nasbíral za 75 branek a 132 asistencí celkem 207 kanadských bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.