bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Letci jsou nadále aktivní. Vedle příchodu Brauna podepsali Kevina Hayese

19. června 2019, 15:55

Matěj Hodoval

Vedení Philadelphie se po uplynulé sezoně, která pro Flyers skončila základní části, rozhodlo řádně obměnit kádr. Příchodem Matta Niskanena z Washingtonu zdaleka neskončilo překopávání mužstva.

Do svých obranných řad získali Flyers velmi zkušeného zadáka. Za volbu ve druhém kole letošního a volbu ve třetím kole dalšího draftu přivedli Justina Brauna ze San Jose.

Dvaatřicetiletý Američan má na kontě 607 zápasů v National Hockey League. V dosavadní kariéře působil jen v jednom klubu, kterým byl ten ze San Jose. Není tedy divu, že pro něj byl přesun z Kalifornie trochu šokující.

„Jsem trochu překvapen, vždyť v San Jose jsem strávil hodně času. Na druhou stranu se těším na něco nového, něco odlišného. Ze sledování a zápasů proti nim soudím, že bude zábava tu hrát. Bude vzrušující se zařadit do té party,“ podělil se o své dojmy z výměny samotný Braun.

Chválu na adresu své nové akvizice směřoval také generální manažer Letců Chuck Fletcher. „Jsme velmi nadšeni, že můžeme Justina přivítat mezi našimi obránci. Je to opravdový charakter a kvalitní zadák, který přinese do našeho mužstva stabilitu.“

Justin Braun není jedinou novinkou co se klubu s oranžovými dresy týče. Philadelphia si navíc pojistila útočníka Kevina Hayese, kterého pro tento účel vyměnili začátkem června s Winnipegem za pátou volbu v letošním draftu.

Dle informací experta stanice Sportsnet Johna Shannona podepsal sedmadvacetiletý Američan s Flyers tučnou smlouvu na sedm let. Během nich by si Hayes měl přijít na 50 milionů dolarů, jedna sezona by mu tedy vynesla 7,14 milionů dolarů.

Jen pro porovnání, kapitán Letců Claude Giroux je s 8,275 miliony nejlépe placeným útočníkem týmu, v tomto ohledu se Hayes zařadí na třetí místo.

Rodák z Bostonu rozdělil minulý ročník mezi dvě mužstva – New York Rangers a Winnipeg Jets. Za Rangers odehrál 51 duelů s bilancí 14 gólů a 28 asistencí, za Winnipeg pak v základní části stihl nasbírat ve dvaceti zápasech třináct kanadských bodů. Další tři (2+1) přidal zaznamenal během šesti klání ve vyřazovací části.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.