bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Letos se cítím lépe, dostávám hodně prostoru, libuje si Faksa

15. března 2018, 16:45

Jiří Sameš

Stars momentálně drží první divokou kartu v Západní konferenci a v posledních jedenácti zápasech je čeká tuhá bitva o play-off. Jak vidí šance klubu na postup do bojů o Stanley Cup český útočník Radek Faksa?

K utkání s Torontem a k boji o play-off

Dnes to byla proti Torontu těžká porážka. Jak jste ten zápas viděl?

Start do utkání byl špatný – rychle jsme prohrávali 2:0. Poté jsme to ale skvěle otočili, hráli jsme dobře. Druhá třetina byla možná naše nejlepší třetina v sezóně. Nakonec to ale nedopadlo, nedá se nic dělat.

Bojujete o play-off, takže každá výhra je velmi důležitá. Jak moc tým srazí, když prohrajete takto těsný zápas?

Tým to určitě srazí, potřebujeme každý bod. V posledních zápasech nám to moc nešlo, ale dnes jsme hráli celkem dobře. Do konce máme ještě dost utkání, v postavení jsme na tom ještě dobře a play-off máme určitě šanci udělat. Musíme na to rychle zapomenout.

Vy už vlastně hrajete takové play-off – každý zápas je pro vás strašně důležitý. Může to být poté ve vyřazovacích bojích výhoda?

Určitě může. Těch posledních deset, patnáct zápasů je všechno o gól, o dva. Hraje se do těla, je tam hodně emocí. Myslím, že je to dobrá příprava.

K roli v týmu

Před sezónou jste podepsal novou smlouvu, do týmu přišel nový trenér. Jak se tedy cítíte v týmu, jaká je tato sezóna pro vás osobně?

Začátek byl těžký. Prvních dvacet až pětadvacet zápasů jsem nehrál tak moc, jak jsem si představoval. Musel jsem si vše znovu vybojovat a vydřít. Nyní jsem naprosto spokojen se svou rolí. Dostávám hodně prostoru na oslabení, chodím na důležité buly. Hraju dost, nemám si na co stěžovat.

Tuto sezonu jste vstřelil první hattrick, překonal jste také svůj gólový účet z loňské sezóny. Cítíte, že se vám ofenzivě daří?

Určitě je to krásné. Hlavně chci ale co nejvíce pomoci týmu do play-off. Je to tam hodně těsné a každý gól může rozhodnout. Cítím se lépe, než minulou sezónu. Dostávám hodně prostoru, většinu zápasu odehraju proti nejlepším lajnám. Nemůžu si na nic stěžovat.

V tabulce plus mínus jste z týmu nejlepší, v lize vám v této statistice patří sedmnácté místo. Oproti minulé sezóně je to velký posun. Čím to je?

Myslím, že je to práce celé lajny. Dobře se doplňujeme v obraně, dobře komunikujeme. Víme, co od sebe očekávat. Jak jsem říkal, hrajeme proti nejlepším lajnám. Musíme se tedy dívat více dozadu, než dopředu. Šance dostáváme spíše brejků. Jako lajna jsme si zkrátka sedli a pomáháme si navzájem. 

Jak je důležité mít v týmu lídry, jakými jsou Tyler Seguin, Jamie Benn? 

Oba patří mezi nejlepší hráče na světě, je to super se od nich učit. Snažím se je sledovat, abych něco okoukal. Někdy mi i oni sami dají radu, což je skvělé pro můj vývoj.

Martin Hanzal je zraněný, do letošní sezóny už nenaskočí. Jak velká ztráta je to pro tým?

Určitě je to pro nás velká ztráta. S ním je naše mužstvo o hodně lepší. Věřím, že bude na příští sezónu zdravý a pomůže nám co nejvíc.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.