bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Libor Šulák nadchnul v nováčkovském kempu Detroitu. V září se může těšit na další šanci

24. července 2017, 14:30

Jiří Lacina

Několik českých hokejistů podepsalo v létě kontrakty s kluby NHL. Až na zavedená esa, která jen prodlužovala již klapající spolupráci, jako například Ondřej Palát, jde vesměs o dvoucestné smlouvy bez jakýchkoli garancí. Znamená to pokračující boj a přesvědčovaní o vlastních kvalitách. Právě v takové situaci je také Libor Šulák. První etapu má zdárně za sebou a dopadla výborně.

Třiadvacetiletý obránce udělal vynikající dojem v nováčkovském kempu Red Wings. Kompetentní osoby v Detroitu zaujal zejména skvělým bruslením. „Libor bude v kempu,“ řekl s odkazem na oficiální zářijovou přípravu Jiří Fischer. „Měl by dostat šanci v několika exhibičních zápasech.“

Šulák strávil poslední dvě sezóny ve Znojmě, v 54 zápasech minulého ročníku nasbíral na obránce solidních 28 bodů (10+18). Vybojoval si místo v národním týmu pro mistrovství světa. „Během přípravy nám hodně zamotal hlavu. Nevadí mu pozice sedmého až osmého beka. Je určitě příslibem do budoucna,“ řekl v průběhu turnaje trenér Josef Jandač, který Šuláka dopsal na soupisku před posledním utkáním ve skupině se Švýcarskem.

V minulosti už reprezentoval Českou republiku na mistrovstvích světa osmnáctiletých a dvacetiletých. Na světovém šampionátu dospělých stihnul dva zápasy, připsal si jednu gólovou nahrávku. Kvalitní výkony mladého zadáka, který byl považován za největší překvapení v našem výběru, zaujaly funkcionáře Detroitu, se kterým podepsal 24. května dvouletou dvoucestnou smlouvu.

„Dostal pozvánku do přípravy před mistrovstvím světa a každým týdnem se zlepšoval,“ přidává Jiří Fischer. „Neupínala se na něj velká pozornost, ale na konci turnaje byl jedním ze čtyř nevytěžovanějších obránců. Odvedl dobrou práci ve čtvrtfinále proti Rusku, kde nastupovali skutečně vynikající útočníci, jako Nikita Kučerov nebo Artěmij Panarin.“

Pokud by se do prvního týmu Red Wings neprobojoval, může příští sezónu odehrát ve finském Lahti, kde je rovněž domluvený na smlouvě. Vydělá si tam víc, než by dostal na farmě v AHL. V další sezóně už tuto šanci nedostane, ročník 2018-19 stráví s určitostí v zámoří, buď v NHL nebo v AHL.

„Výborně bruslí. Opravdu se na svou výšku dobře pohybuje,“ vyzdvihl ředitel hráčského vývoje Shawn Horcoff. „Je silný, což na mě taky udělalo dojem. Jeho bruslařské dovednosti byly působivé, má dobrou střelu, umí hrát fyzicky,“ uzavírá Šulákovo hodnocení Horcoff.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.