bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Libor Šulák opouští Detroit. Míří do KHL

5. června 2019, 15:30

Josef Potůček

Další našinec vzdává boj o NHL. Po Tomáši Hykovi a Lukáši Sedlákovi míří do Kontinentální hokejové ligy obránce Libor Šulák. Jako novou posilu jej představil ruský klub Severstal Čerepovec.

Pětadvacetiletý pelhřimovský rodák tak svoji zámořskou štaci po roce stráveném v organizaci detroitských Red Wings minimálně na čas přerušuje. Ačkoliv se slibně jevil v předsezónním kempu a v jeho prospěch hrála i početná marodka zadáků Rudých křídel na začátku ročníku, nastoupil pouze k úvodním šesti střetnutím, v kterých se bodově neprosadil. Následně byl odeslán na farmu do Grand Rapids, kde včetně playoff odehrál 65 utkání s bilancí pěti branek a jedenácti asistencí.

Šulák podepsal nováčkovský kontrakt s Detroitem jako nedraftovaný volný hráč před dvěma lety. Dočkal se jej krátce po Mistrovství světa v Paříži, kde debutoval v národním týmu. Vedení Red Wings se tehdy rozhodlo, že místo hraní na farmě, bude pro jeho rozvoj přínosnější působení ve Finsku. První sezónu tak strávil v celku Pelicans Lahti, kde byl nejproduktivnějším obráncem mužstva. Když mu ve Finsku skončila sezóna, následoval rychlý přesun za oceán. Zde se hlásil na farmě v Grand Rapids, aby (i vinou nachlazení) stihnul nastoupit jen ke dvěma zápasům.

Dlouhovlasý bek s vytříbeným skluzem bude hrát v Rusku poprvé, přičemž se bude jednat o pátou zemi, v které si vyzkouší hokej. V Česku působil v Chomutově, Kadani a Znojmě, jako junior hrál za Tatranské Vlky na Slovensku, rok strávil ve Finsku a letošní sezónu bojoval v Americe.

Po nedávném odchodu brankáře Dominika Furcha do Švédska, loňské brankářské opory Čerepovce, zatím nemá Šulák v ruském klubu žádného krajana.

Jeho práva budou i nadále vlastnit Red Wings. V Rusku se tak může vytáhnout a třeba o NHL ještě v Detroitu, nebo v jiné zámořské organizaci, zabojovat. Pro tuto chvíli však z boje o NHL utíká.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.