bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lídr NHL přivítá druhým tým ligy. Colorado hostí rozjetou Philadelphii

11. prosince 2019, 18:15

Jan Vojkůvka

Pouhé tři zápasy jsou na programu v noci ze středy na čtvrtek, celkově se ale jedná o velmi pikantní duely. Washington, který vede základní část, přivítá na svém ledě Boston, jenž se pokusí napravit sérii tří porážek v řadě. V kanadském derby se spolu střetnou Montreal a Ottawa. Program poté uzavře souboj mezi Coloradem a Philadelphií.

01:00 Washington Capitals - Boston Bruins

Noční program zahájí souboj mezi dvěma nejlepšími týmy letošní základní části. Oba soupeři ovšem jdou do utkání s porážkou v zádech. Washington prohrál na svém ledě s Columbusem 2:5, Boston na ledě Ottawy stejným výsledkem.

Přesto Boston je v mnohem horší výchozí pozici. Se Senators se jednalo už o třetí prohru v řadě, Medvědy tak trápí menší herní krize. Hosté navíc v listopadu prohráli první vzájemný duel, když na vlastním ledě podlehli Washingtonu 2:3 po nájezdech.

Bruins se vrátil do sestavy Patrice Bergeron a celkově se jejich marodka začala vyklízet. Capitals mají naopak marodku zcela prázdnou.

01:30 Montreal Canadiens - Ottawa Senators

Montreal na svém ledě přivítá Ottawu, proti které bude plnit roli mírného favorita. A rozhodně má svému soupeři, co vracet. Ve druhé polovině listopadu totiž Canadiens prohráli na svém ledě se svými nadcházejícími soupeři.

Canadiens mají za sebou dva venkovní zápasy, ve kterých se jim podařilo posbírat plný počet bodů. Po těsné výhře na ledě Rangers dokázali zvítězit i v Pittsburghu a posunuli se tabulkou Východní konference těsně pod první osmičku, do které by je mohl navrátit úspěch proti Ottawě. Domácí mají na marodce, kromě Drouina, Byrona, Meteho a Kotkaniemiho, také čerstvě Matthewa Pecu, který se zranil právě v utkání s Pittsburghem.

Senators si výhrou nad Bostonem, která byla více než nečekaná, mírně vylepšili bilanci a odpoutali se od předposledního New Jersey ve své konferenci. V souboji s Montrealem by týmu znovu neměl pomoci brankář Craig Anderson, chybět budou ale i další hráči jako Bobby Ryan nebo Scott Sabourin.

03:30 Colorado Avalanche - Philadelphia Flyers

Závěrečným zápasem programu bude duel mezi Coloradem a Philadelphií. Oba celky se nachází v prakticky stejné formě, jsou v horních patrech svých konferencí a vyhráli 7 z posledních 10 zápasů. Jediným výraznějším rozdílem jsou výsledky v posledním utkání.

Domácí na svém ledě prohráli s Calgary 4:5 po prodloužení a přišli o svou vítěznou sérii, kterou si přenesli ještě z listopadu. Přesto mohou být se svou současnou pozicí spokojení. Není to totiž zrovna dávno, co si procházeli vleklou krizí a naopak se tabulkou propadali.

Flyers se rovněž velmi daří a navíc v posledním duelu doma porazili Ottawu 4:3. Po čtyřdenním volnu se vrací do akce a chtějí své úspěšné období prodloužit. Nebýt totiž šest dní staré porážky s Arizonou, hráli by v noci na čtvrtek už o sedmou výhru v řadě. Takto se pokusí o 7 výhru z 8 zápasů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.