bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lidström se do trénování zatím nehrne

27. srpna 2014, 20:14

Jan Šlapáček

Před dvěma roky se s Detroitem rozloučil, teď se tam mohl vrátit. Dlouholetý kapitán Rudých křídel Nicklas Lidström dostal v červnu od hlavního kouče Mikea Babcocka nabídku stát se členem jeho trenérského týmu, ale odmítl ji. Za pár let možná změním názor, připustila nicméně švédská hokejová legenda.

„Ano, je pravda, že mi Mike volal a ptal se, jestli bych od příští sezóny nevzal místo jeho asistenta,“ přiznává 44letý bývalý obránce v rozhovoru pro list Expressen. „Byl jsem velmi hrdý, že jsem takovou nabídku dostal, bylo to velmi lichotivé, ale ve Švédsku je nám dobře a také dětem se ve škole daří. Stěhovali jsme se kvůli tomu, aby tady mohly chodit do školy.“

Lidström je po návratu na sever Evropy s Red Wings ve volnějším zaměstnaneckém poměru, pracuje pro ně jako skaut. Návratu do zámoří se nebrání, až přijde správný čas.

„Nikdy neříkej nikdy. Uvidíme, jak se budeme cítit, až budeme doma pár let. S Wings jsem stále ve styku, sleduju pro ně tady ve Švédsku některé hráče a hodlám v tom pokračovat. Do Detroitu létám čtyřikrát nebo pětkrát za rok, ale teď nebyl správný čas na návrat. V budoucnu možná změníme názor, kdo ví…“ přiznává nový člen Síně slávy IIHF.

Trenér Rudých křídel Mike Babcock prý v červnovém rozhovoru argumentoval i tím, že Lidströmova manželka Annika by byla v Detroitu šťastnější než ve Švédsku, podle čtyřnásobného vítěze Stanleyova poháru šlo ale pouze o žert. Babcock si nakonec musel najít jiného asistenta (přesněji řečeno asistenty, vzhledem k odchodům Billa Peterse do Caroliny a Toma Renneyho do čela kanadského hokejového svazu) – Tonyho Granata a Jima Hillera. 

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.