bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Loučení hodné legendy. Sociální sítě zaplavily dojemné vzkazy pro Thorntona

18. října 2020, 9:00

Martin Schwarz

Málokterý hokejista se v nedávné minulosti dočkal při přestupu do jiného klubu tolika díků a milých vzkazů jako v těchto dnech Joe Thornton. Když v pátek vyplavala na povrch informace o jeho podpisu smlouvy s Torontem, dosavadní spoluhráči i další kamarádi vyprovodili legendárního útočníka na novou štaci slovy uznání.

Joe Thornton, dlouholetý hráč San Jose Sharks a ikona klubu, jejíž číslo bude jednou viset pod střechou SAP Center, v pátek upekl roční dohodu s Maple Leafs, a to v hodnotě 700 tisíc dolarů. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Strašně moc mi bude chybět nejen smích a zábava s tímto klukem. Joe je neskutečný spoluhráč, kamarád a člověk, od kterého se všichni mají co učit. Maple Leafs, dostáváte parádního borce,“ smekl před Thorntonem přes Twitter obránce Brent Burns, další stěžejní postava Žraloků.

S přáním se přidali také další hokejisté San Jose. Například zadák Erik Karlsson. Ten sice s Thorntonem nehrál tak dlouho, přesto jej dostatečně poznal a zažil s ním spoustu dobrého.

Přeji tomuto velkému chlapákovi všechno nejlepší do příštího angažmá. Doufám, že tohle není naše poslední společná fotka jako dvou Žraloků,“ loučil se Švéd pozitivně laděným snímkem, na němž je zachycený společně s čerstvou posilou Toronta.

A pochopitelně nemohl chybět příspěvek od muže, jenž se před pár dny do San Jose vrátil a který taktéž poměrně nedávno oblékal modrobílý dres s javorovým listem na hrudi – Patrick Marleau. Fanoušky Sharks pořádně zamrzelo, že na sebe dva stále hrající veteráni znovu nenarazí v jedné kabině.

Přes dvě dekády jsme s Joem kamarádi, velkou část z tohoto času jsme byli i spoluhráči. Už ho považuji za svého bratra. Toronto v něm dostává vlivnou sílu, v San Jose nám bude chybět. Hodně štěstí v Torontu!“ utrousil na Twitteru Marleau.

Útočník Evander Kane zase Thorntonovi na dálku slíbil, že mu bude držet místo na sedačce v letadle, dokud se nevrátí zpět k Sharks. Stejně tak vyjádřil poděkování a poklonu Kevin Labanc. Kalifornský tým zkrátka dává najevo, co pro něj přítomnost urostlého sympaťáka znamenala.

Ostatně za vše mluví příspěvek novináře Kevina Kurze. Ten prozradil, že Joe Thornton ještě předtím, než se novinka o podpisu s Torontem dostala na veřejnost, zavolal několika spoluhráčům ze San Jose, aby je se vším seznámil sám. „Tohle je přesně Joe. Člověk plný respektu,“ citoval Kurz forvarda Logana Couturea.

Kdo ví, třeba se „Jumbo“ Joe do San Jose ještě vrátí. A třeba se tam potká i s Patrickem Marleauem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.