bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lucice lákají myšlenky na domov. Hrát za Vancouver je můj sen, přiznal

1. září 2015, 17:00

Michal Sobotka

Fanoušci Los Angeles už se jistě těší, až novou posilu uvidí na ledě v dresu Králů. Milan Lucic přes léto poprvé v NHL vyměnil dres a místo Bostonu zakotvil v Kalifornii. Už teď jej však myšlenky vedou zpět domů. Chtěl by totiž jednou obléknout dres Vancouveru Canucks.

Pokud v Los Angeles počítali se službami Milana Lucice na delší dobu, tak se budou v kalifornském celku muset hodně snažit, aby důrazného útočníka přemluvili k podpisu nového kontraktu. Sedmadvacetiletý vítěz Stanley Cupu z roku 2011 má totiž smlouvu jen na jeden rok. Poté se stane volným hráčem bez omezení a myšlenky ho už nyní táhnou zpět do domovského Vancouveru.

"Zcela upřímně nemám vůbec ponětí, co se bude v průběhu sezony dít. Je možné, že za rok zkusím otestovat svou hodnotu na trhu volných hráčů," pronesl v rozhovoru pro radio TSN 1410 kanadský forvard. "Samozřejmě, že se momentálně soustředím na Los Angeles, ale vždy jsem snil o tom, že si NHL zahraji doma. Tedy v dresu Canucks," přiznal. Existuje tedy možnost, že pobyt u Kings bude skutečně jen krátkodobý.

Po příští sezoně čeká na generálního manažera Deana Lombardiho několik složitých rozhodnutí a určitě se nebude jednat jen o případ Lucice. Smlouva totiž končí také hvězdě týmu Anže Kopitarovi a je více než pravděpodobné, že jeho kontrakt by měl před Lucicem přednost. Navíc Los Angeles jsou letos 4,5 miliónu pod platovým stropem. Jenže nejlepší slovinský hokejista má smlouvu ve výši 6,8 miliónů ročně (průměrný plat).

Tyto starosti bude však Lombardi řešit až za chodu. Nyní se klub připravuje na nový ročník, ve kterém má daleko vyšší ambice než loni, kdy jako obhájce nedokázal projít ani přes brány play-off. "Naše sestava vypadá velmi dobře. Podle mě máme šanci na další triumf, takže se teď nebudu soustředit na nic jiného," uvedl Lucic, který už se nemůže dočkat zápasů v novém působišti.

"Když jsem hrál za Boston, měli jsme fanoušky všude. To u týmů z Původní šestky (Original Six) bývá normální. Jsem zvědavý, jakou podporu budeme mít venku teď," uvedl.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.