bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lundqvist měsíc po nebezpečném zranění: Cítím se dobře a čekám, co řeknou lékaři

7. března 2015, 14:00

Martin Zíta

Přibližně před měsícem přišli newyorští Jezdci o svého gólmana a hlavní tvář celé organizace. Henrik Lundqvist tehdy v duelu s Carolinou inkasoval ránu kotoučem do krku a pozdější vyšetřetí odhalila hrozivou pravdu. Švédovi zásah do nechráněného místa poškodil cévy a hrozila mu mozková příhoda. Odpočinek od hokeje byl tedy samozřejmý. Nyní se ale Lundqvist cítí dobře a těší se zpět do vřavy nejlepší ligy světa.

"Jdeme správnou cestou, ale žádný přesný termín stanovený nemáme," komentoval své léčení Lundqvist pro The Associated Press. "Než ten den přijde, budu se udržovat v kondici a makat na ledě. Kdyby mi zranění nedovolilo bruslit, jednalo by se o daleko větší problém a trvalo by mi delší dobu dostat se do zápasové formy."

Osudné zranění přišlo 31. ledna, kdy Rangers hráli zmiňovaný duel s Carolinou. Lundqvista do krku zasáhl útočník Brad Malone, přičemž ke zranění svého spoluhráče nešťastně přispěl i kapitán Rangers Ryan McDonagh.

Ten při souboji na brankovišti hokejkou nechtěně přizvedl Lundqvistovi plastový kryt krku a kotouč tak měl zcela volnou cestu. Švédský gólman dlouho celou situaci rozdýchával, ale nakonec se rozhodl zápas dochytat.

Do brankoviště naskočil i v následujícím utkání s Floridou, které se hrálo 2. února. Tehdy už ovšem přiznal, že se necítí v pořádku a točí se mu hlava. Následná vyšetřetí odhalila hrozbu mrtvice.

"Musím dát na radu lékařů, nechci ohrožovat své zdraví. Hrát hokej by bylo příliš nebezpečné," říkal tehdy uznávaný Švéd. Na radu mužů v bílém plášti ostatně dává i nyní.

"Fyzicky se cítím dobře, ale čekám, co mi řeknou lékaři. Jsem s nimi v neustálém kontaktu a hovoříme o zranění i o nejrůznějších způsobech, jak se na celou mou rekonvalescenci dívat," pokračoval o svém aktuálním stavu.

"Chci se ujistit, že až mi hokej povolí, budu stoprocentně připravený. Na současnou situaci bych mohl pohlížet několika způsoby. Rozhodl jsem se to vzít jako možnost trochu si odpočinout. Jsem neuvěřitelně natěšený a nemůžu se dočkat, až se vrátím. Ale než to bude možné, soustředím se jen na věci, které mohu kontrolovat," zakončil majitel zlaté olympijské medaile.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.