bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Luongova mise splněna. Hvězdný gólman už porazil celou NHL a dohnal Dominátora

9. ledna 2015, 9:15

Tomáš Zatloukal

Roberto Luongo si snad nemohl vysnít návrat do Vancouveru lépe. Od Canucks se dočkal oslavného videa a vděční fanoušci mu hlasitým aplausem a skandováním opakovaně dávali najevo přetrvávající přízeň, v samotném zápase dostal od Kosatek jedinou branku a heroickým výkonem přispěl k vítězství 3:1. Jistě, můžete namítnout, že hollywoodský nádech by ostře sledovanému comebacku dodalo čisté konto, o to Luonga připravil přesným zásahem Daniel Sedin. Přesto triumf po 32 úspěšných zákrocích musel chutnat skvěle.

Vancouverská Rogers Aréna s úžasem sledovala, jak se "Bobby Lou" stal jednoznačným tahounem svého staronového celku. Florida s ním v zádech hrála sebevědomý hokej a vydřela další cenné body v boji o postup do play-off. Byť Sedin zařídil pro Kosatky vedení 1:0 a nasměroval vývoj sledovaného mače očekávaným směrem, Jonathan Huberdeau a Saša Barkov se postarali o obrat skóre a vytouženou výhru pro kanadského gólmana, který byl zcela zaslouženě vyhlášen první hvězdou večera. "Věděli jsme, že to pro Luonga bude hodně emotivní," hlásil Huberdeau, který se blýskl dvěma góly. "Odchytal skvělé utkání," dodal.

O jediný puk v Luongově síti se postaral Daniel Sedin:

S Barkovem ocenili atmosféru v zaplněné hale. "Diváci byli skvělí. Jsme rádi, že Roberto hraje za nás, přesto se mi líbilo, jak mu fandili," tvrdil Huberdeau. Barkov, autor rozdílové branky, mluvil v podobném duchu. "Lidi jásali podobně jako na našich domácích zápasech. Bylo senzační, když po každém jeho zákroku skandovali jeho jméno." Luongo si vřelého přijetí samozřejmě také vážil: "Moc jsem si to užil. Bylo od nich opravdu milé, že mi fandili celé utkání. Hrál jsem tady osm let, občas jsem byl nahoře, jindy zase dole, ale těší mě, že v paměti fanoušků zůstávají spíše ty pozitivní momenty." Nadšené publikum pozdravil úderem lapačkou o hruď.

Canucks se Luongovi poklonili v 1. třetině krátkým videem:

"Chtěl jsem jim ukázat svůj vděk nejen za skvělé přijetí, ale také za těch společně prožitých osm let," vysvětloval pětatřicetiletý brankář. "Mám na zdejší působení skvělé vzpomínky." Triumf nad Vancouverem pro něj má výjimečný význam i z jiných důvodů. Mimo jiné se díky němu dotáhl v historické tabulce podle vítězství na Dominika Haška. Stejně jako legendární Dominátor vyhrál v NHL 389 mačů. Kosatky byly navíc jediným mužstvem, které do včerejšího večera neporazil, zkompletoval tak sbírku skalpů soupeřů, už jich má podle NBC Sports všech třicet (sám nastupoval za tři celky, kromě Canucks a Cats ještě za NY Islanders).

Luongo děkoval nadšeným příznivcům gestem lapačkou:

Ve Vancouveru nastoupil jako soupeř teprve podruhé v kariéře, jeho premiérový start v tehdy ještě General Motors Place je hodně vousatý, datuje se do roku 2003. Luongo prohrál 2:3, tříbodovou show se připomněla švédská ikona Markus Näslund. Mimochodem, do více než 11 let starého střetnutí zasáhli kromě "Bobbyho Loua" také bratři Sedinové, tou dobou hrající ve své třetí sezóně za oceánem. Ale to už je jiný příběh. Dnes Luongo slaví, cennou výhrou jako by symbolicky uzavřel svůj odchod z Britské Kolumbie do Miami. "Věřím, že se tím tahle kapitola uzavřela a že všichni už půjdeme dál svou cestou," uzavřel interview pro NHL.com.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.