bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Má Ottawa nového Karlssona? Mladíku Chabotovi vyšel vstup do nové sezony na jedničku

11. října 2018, 16:29

Jiří Sameš

Ottawa Senators, kteří loni skončili až na předposledním, patnáctém místě Východní konference, nevstoupili do sezony 2018/2019 zase až tak úplně špatně. Na jejich ještě poměrně dobrém vstupu do nového ročníku zámořské soutěže má přitom velkou zásluhu obránce Thomas Chabot.

Těsně před začátkem tréninkového kempu Senators přišli o elitního obránce Erika Karlssona. Za svou bývalou hlavní osobnost defenzivy už ale dost možná našli náhradu, a to v podobě Chabota.

Jednadvacetiletý Kanaďan má totiž z úvodních čtyř zápasů letošní sezony na svém kontě za dvě branky a čtyři asistence celkem šest kanadských bodů. V bodování obránců mu v tuto chvíli patří druhé místo za zatím suverénním Morganem Riellym z Toronta Maple Leafs (dvě branky, osm asistencí).

Chabot letos hraje o více jak čtyři minuty na zápas více, než v minulé sezoně. V té mimochodem posbíral v 63 zápasech za devět branek a 16 asistencí celkem 25 kanadských bodů.

Průměrný ice time osmnáctky draftu 2015 je zatím 22:04. Kromě velmi kvalitních ofenzivních statistik je hokejista rovněž velmi zodpovědný v obraně. 

„Už během léta jsem měl několik rozhovorů s trenéry. Říkali mi, že letos převezmu v týmu větší roli,“ řekl Chabot.

„Snažil jsem se připravit co nejlépe. Zesílil jsem. Hodně jsem pracoval na svém bruslení. Více jsem se také zaměřil na hru ve vlastní zóně,“ doplnil ještě.

Zlepšení u Chabota si pochopitelně všiml i hlavní trenér Senátorů, Guy Boucher.

„Jeho hra se oproti minulé sezoně velmi zlepšila. Nejde jen o ofenzivní čísla, ale také o hru ve vlastní třetině. Na jeho mladý věk letos zatím prokazuje velkou vyzrálost,“ uvedl Boucher.

Slovy chvály nešetřil ani útočník Senators, Matt Duchene.

„Thomas zatím na ledě předvádí velmi dobré výkony. Je zodpovědný do obrany a rovněž dokáže skvěle zaútočit.“

Chabot má k dnešnímu dni odehráno v National Hockey League 68 zápasů, v nichž zaznamenal za 11 branek a 20 asistencí celkem 31 kanadských bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.