bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Má všechny předpoklady, aby se z něj stala superstar, říká Sundin o Petterssonovi

26. května 2018, 18:00

Jiří Sameš

Canucks včera oznámili podpis tříleté nováčkovské smlouvy s Eliasem Petterssonem. Tento devatenáctiletý Švéd byl loni draftován Vancouverem jako celkově pátý a letos prožil neskutečný rok.

Pettersson se stal nejproduktivnějším hráčem základní části švédské nejvyšší soutěže, když za 44 zápasů posbíral celkem 56 kanadských bodů. Ovládl rovněž produktivitu play-off a výrazně tak pomohl týmu Växjö Lakers k zisku titulu. Zapomenout nesmíme ani na zisk zlaté medaile na letošním mistrovství světa v Dánsku.

„Myslím, že je připraven hrát v NHL. V létě ještě bude muset tvrdě pracovat, aby byl fyzicky silnější. Očekávám ale od něj, že se na tréninkovém kempu předvede v dobrém světle a zabojuje o místo v týmu,“ věří generální manažer Kosatek Jim Benning.

Jak už bylo výše zmíněno, Pettersson má za sebou skvělou sezonu. Čekat se tedy od něj bude hodně.

„Švédské lize letos dominoval. Má všechny předpoklady, aby se z něj stala superstar,“ řekl o mladém Švédovi bývalý výborný hokejista, dnes už člen Hokejové síně slávy Mats Sundin.

Není úplně jisté, jakou roli Pettersson ve Vancouveru dostane. Pokud se skutečně do týmu dostane, mohl by klidně nastupovat na postu centra druhé útočné formace. Možnost se ovšem nabízí také v prvním útoku na levém křídle nebo případně ve třetí lajně.

Vše samozřejmě bude záležet na tom, jak dobře se Petterssonovi povede na tréninkovém kempu a jak dobře se v zámoří aklimatizuje.

„V útoku může být na jakémkoliv postu. Letos hrál hodně na pravém křídle a hrál tam velmi dobře. Pár zápasů jsem ho viděl i na pozici centra, tam byl také dobrý. Zřejmě začne na křídle, ale do budoucna s ním počítáme právě na post středního útočníka,“ doplňuje Benning.

Prioritou devatenáctiletého Švéda nyní bude, aby se plně zotavil ze zranění, které utrpěl na mistrovství světa při zápase ve skupině proti Švýcarsku. Kvůli zlomenému palci také rodák ze Sundsvallu vynechá tréninkový kemp mladíků Canucks, který začíná začátkem července. Na samotný tréninkový kemp mužstva z Britské Kolumbie už ale připraven bude.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.