bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Machovský potěšil fanoušky bitkou gólmanů: Šílené, ale užil jsem si to

12. února 2018, 17:55

Adam Bagar

NHL mu zatím nevyšla. Gólman Matěj Machovský po odchodu do zámoří působí až v tamní třetí nejvyšší soutěži ECHL, v níž na sebe o víkendu pořádně upozornil. Bývalá opora Plzně zvedala fanoušky ze sedadel a vysloužila si aplaus zaplněné arény, k vychytané nule totiž přidala super kousek v podobě brankářské bitky.

K hromadné mele došlo necelých osm minut před koncem za už rozhodnutého stavu 4:0 pro Machovského Toledo. Opavský rodák zpočátku vše sledoval pouze z opačné strany kluziště, ale když se zapojil jeho protějšek Mason McDonald, na nic nečekal a vystartoval z brány.

To už bylo osm tisíc fanoušků na nohou. „Nikdy jsem se nepral a nic podobného ani nezažil. Bylo to šílené, ale musel jsem bránit své spoluhráče. Něco takového často nezažijete, musíte si to užít a rozproudit diváky,“ komentoval situaci český brankář pro web Toledo Blade.

Machovský měl navrch, soupeři dokonce během chvíle přetáhl dres přes hlavu. „No, ale byl jsem unavený z toho přejezdu přes celé hřiště, takže to nebyla zase kdovíjaká bitka,“ usmívá se hrdina střetnutí, který si za málo vídanou brankářskou bitku vysloužil bouřlivé ovace.

A také sedmnáct trestných minut. Oba gólmani vyfasovali kromě menšího trestu za opuštění brankoviště i vyšší trest za bitku a museli předčasně pod sprchy. Toledo i bez statisticky nejlepšího brankáře ligy neinkasovalo a po vítězství 5:0 nad Kansasem natáhlo vítěznou šňůru.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.