bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Majitel Canadiens byl u pádu letadla, pilotovi zachránil život

14. září 2020, 17:06

Jakub Hromada

Vlastník Montrealu Canadiens Geoff Molson se stal svědkem pádu malého letadla do jezera Massawippi, ve kterém zrovna plul na své lodi. Stalo se tak včera dopoledne kolem jedenácté hodiny. Pilota zachránil.

Jezero Lake Massawippi se nachází zhruba 150 kilometrů východně od Montrealu. V jeho severní části u obce North Hatley se zřítil malý hydroplán. Ten se okamžitě začal potápět ke dnu. Pilot se zvládnul z letadla dostat, nad hladinu už mu ale dopomohl majitel Habs. 

Okamžitě ho naložil na svou loďku a odvezl k lékařům. Informaci potvrdil mluvčí organizace z Quebecu Paul Wilson.

Pilotem hydroplánu, který spadá pod skupinu takzvaných čmeláků, byl majitel letiště v Saint Hyacinthe Gabriel Chartier. Ten letěl do North Hatley na běžnou večeři, jež předcházelo podle něj běžné přistání na vodě. Neví tak, co potopení letadla způsobilo.

„Bylo to normální přistání na vodě,“ prohlásil v rozhovoru pro místní noviny. „Letěl jsem rychlostí zhruba 136 kilometrů za hodinu, když jsem se dotkl hladiny jezera. Přistával jsem proti větru a připadalo mi, jako bych něco trefil.“

Chartier byl připoutaný bezpečnostním pásem a díky tomu si přivodil jen menší zranění jako rozedřenou ruku a řezné rány. Očividně ho nehoda psychicky nezasáhla, méně než 24 hodin po incidentu byl opět v pracovním koloběhu.

Celou situaci vyšetřuje vládní agentura The Transportation Safety Board.

Geoff Molson si nepřál, aby mluvčí přesně řekl, jakou roli v celém zachraňování hrál. „Skromnost byla vždy hlavním heslem rodiny pana Molsona a tato událost ho jistě nezmění,“ respektoval jeho rozhodnutí Wilson.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.